46:30
Gezien
44
28-05
serie

Filemon Slaat Af en geeft op

De grootste klap in Filemon Slaat Door: Filemon stopt.

Iets met een handdoek en een ring. Maar die ring gaat Filemon niet meer in. En dat terwijl hij zo sterk aan deze uitdaging begon. Filemon heeft 99 problems. En zijn kickbokservaring is er één van, want die heeft hij niet. Dat betekent dat hij aan de bak moet. En flink ook.

Vol goede moed stort Filemon zich als levende boksbal de ring in. Met het kleine beetje wasbord dat nog over is van zijn laatste avontuurtje

De eerste training is alles behalve tranquilo. Filemon wordt gelijk in elkaar gemept door een 13-jarige. Een meisje. Niet erg goed voor je ego. Hij laat het allemaal maar over zich heen komen. Want: incasseren kun leren.

“Je kiest er bewust voor om te vechten tegen een Marokkaan?” Ajouad El-Miloudi blijkt Filemons tegenstander. Een battle tussen twee BN’ers. Dat belooft spannend te worden. 

Bij een kickbokswedstrijd hoort ook een fotoshoot. Sta je dan. In je blote kippenborst voor de camera. De enige sixpack die Filemon heeft, ligt nog in de koelkast. Gelukkig ontbreekt het hem niet aan enthousiasme.

Afgebeuld worden door een Thaise tiener. Niet het leukste souvenirtje om mee te nemen naar huis. Filemon gaat de strijd aan en laat zich vloeren. Standje vechtlust staat aan. En hij is sterker dan ooit.

Maar dan… Een week voor de wedstrijd geeft Filemon op. Met drie ribkneuzingen en een steen in zijn maag moet hij zijn besluit aan iedereen vertellen. Dat is niet makkelijk.  

Met het angstzweet op z’n bovenlip vertelt Filemon het nieuws aan trainer Remy. Die grote ogen zeggen meer dan duizend woorden. Hier was niemand op voorbereid.  

Dan volgt de confrontatie met Ajouad. Een week eerder dan verwacht. En in een totaal andere setting. De stoppen slaan even door. Weken op komkommers geknaagd. En als monnik geleefd. Voor niks!

Toch moet je het maar durven. Eerlijk zeggen dat je het niet aandurft. Ajouad respecteert de keuze van Filemon. Maar dit is niet het hoogtepunt dat we hadden verwacht. Filemon slaat niet meer door. Hij slaat definitief af.  

Wat vind jij? Verdient Filemon een boks voor zijn eerlijkheid? Of een kleine bitchslap in z’n gezicht voor zijn lafheid?


Kijk hier alles terug van Filemon Slaat Door