Fed Up: Suiker is gif!

De docu Fed Up laat je alles zien wat de voedselindustrie al dertig jaar niet wil dat wij te zien krijgen.

Of je nou obesitas hebt of niet... Fed Up is een eye-opener! Al ja-ren wordt er, zonder dat je het doorhebt, extra suiker toegevoegd om eten lekkerder en verteerbaarder te maken. Schokkende informatie rondom de volksgezondheid, met name in Amerika, wordt blootgelegd en je wordt hardhandig uit je sugar rush getrokken. 

Volgens de docu is bewerkt voedsel een grotere dictator dan Kim Jong-un. Worden we gehersenspoeld door demonen uit de voedselindustrie die ons verslaafd maken aan de heftigste drug die bestaat: suiker. Geen kattenpis dus. En zeker geen heldere kristalsuiker. Het doel van de makers is het openen van de gordijnen over de duistere voedselindustrie die schuil gaat achter leugens, bedrog en misleiding rondom het voedsel dat dat wij dagelijks in onze mik douwen. Maar de boodschap gaat nog een stapje verder: we worden ziek van het voedsel dat we voorgeschoteld krijgen.

Fed Up zegt dat de ontwikkelaars van het bewerkte voedsel grotendeels verantwoordelijk zijn voor de obesitasepidemie, maar ook voor andere voeding gerelateerde ziektes (ook bij slanke mensen!). Maar bovenal: dat suiker giftiger is dan de ultragiftige Braziliaanse Zwerfspin (ok, bij wijze van spreken dan hé). Klinkt shocking? Dat is het ook. Suiker is gif, en dat zullen we vanavond weten ook...


Fed Up is vanavond om 22.30 te zien bij NPO 3. Dat wordt smullen!