02-06

Falen & Opstaan: De keuzestress van generatie Z

In de nieuwe webserie Falen en Opstaan onderzoekt Merlijn Kamerling (ja zoon van) zijn generatie.

Generatie Z zijn jongeren die geboren zijn tussen 1995 en 2010. Deze generatie staat bekend als de generatie die vastgekluisterd zit aan hun mobiele telefoons, fitnessapparaten en lak hebben aan hun leraren, ouders en werkgevers, maar ook de generatie die zoveel moeite heeft met keuzes maken. Merlijn Kamerling, nu 19 jaar vertelt zijn verhaal in webserie Falen & Opstaan. In vijf afleveringen onderzoekt hij waarom hij en zijn generatiegenoten het zo moeilijk vinden om aan het leven te beginnen. Liever zitten ze op de bank met Netflix en wachten ze tot de keuze voor hen wordt gemaakt, al is de kans groot dat ze die dan af zullen slaan.

Merlijn woont nog bij zijn moeder en heeft geen idee wat hij wil in de toekomst. Hij is er klaar mee en wil er alles aan doen om er achter te komen wat hij wil. Merlijn duikt in het leven van vrienden, de adviezen van zijn moeder en het oerwoud van studiekeuzes en beroepsmogelijkheden. Wat heeft hij en zijn generatie nodig om van die bank af te komen? Falen & Opstaan zie je vanaf dinsdag 29 mei elke dag op NPO 3 via het YouTube kanaal van NPO 3

Merlijn Kamerling
Ja je zat goed! Hij is de zoon van acteursechtpaar Isa Hoes en Antonie Kamerling. Merlijn groeide op in Zevenhoven, maar verhuisde na de dood van zijn vader naar Amsterdam. In de serie heeft het ouderlijk huis van Merlijn, waar hij tot zijn elfde levensjaar woonde, een bijzondere rol. Sinds zijn vader er overleed, is Merlijn er nooit meer binnen geweest. In Falen en Opstaan zet hij voor het eerst weer voet over de drempel om te zien of hij er iets over zichzelf te weten kan komen.

Falen & Opstaan zie je vanaf dinsdag 29 mei elke dag op NPO 3 via het YouTube kanaal van NPO 3