Exclusief online: Facing Animals

Films over de bizarre relatie tussen mens en dier

Vleesverlangen is natuurlijk niet de enige documentaire over vlees. Integendeel:er zijn tal van documentaires over vlees- en voedselproductie die de moeite van het kijken waard zijn.

Facing Animals

De film Facing Animals is een indringende film van Jan van IJken over de bizarre en complexe relatie tussen mens en dier.
Exclusief voor onze Challenge mogen we de film in zijn geheel online vertonen!

Synopsis: Waarom wil men niet zien dat miljoenen dieren in de voedselindustrie lijden, terwijl andere soorten als familieleden behandeld worden? Vanuit het perspectief van de dieren is te zien hoe kuikens en biggen als producten zonder ziel ‘verwerkt’ worden, hoe koeien knuffels krijgen en honden een heuse begrafenis. 
Productiejaar: 2012
Lengte film: 29 minuten

Als je de film gaat kijken laat ons weten wat je er van vond via de #Vleesverlangen

Cowspiracy


Cowspiracy is een documentaire over de ecologische voetprint van onze veeteelt en visserij. De documentaire pleit voor een verandering in ons voedselpatroon: de mate waarin wij dierlijke producten consumeren zorgen voor een overgroot deel van onze milieuproblemen. Er worden veel cijfers in gegeven, maar het maakt de documentaire niet saai of langdradig. De documentaire wordt vooral ondersteund door rapporten van de VN.
De film is op Netflix te bekijken. Hieronder de trailer.


Forks over Knives

Forks over Knives gaat over de gezondheidsrisico’s van het eten van (te veel) dierlijke proteine. De documentaire claimt dat een groot deel van de ziekten die wij in het Westen kennen een oorzaak hebben die ligt bij ons dieet. De documentaire belicht vooral kanker, diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten, wat zou komen door het eten van dierlijke producten. De documentaire heeft het dan vooral over vlees en zuivel (en ei).
De film is op Netflix te bekijken. Hieronder de trailer.


Our Daily Bread


Gedurende twee jaar richtte Nikolaus Geyrhalter zijn camera op de Europese voedselindustrie. Op het ritme van de machines geeft de regisseur een inkijk op de voedselproductieprocessen in Europa.
Bekijk hieronder de trailer.