19-06

FB evenementen ideaal voor inbrekers

Veel evenementen maken gebruik van de handige Facebook-tool. Heel handig, maar ook gevaarlijk.

Facebook Evenementen is een populaire tool voor het vinden van de leukste feestjes, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom dat ene event, om te zien wie er van je vrienden nog meer naar dat feest toe gaan en het is een super handige agenda. Maar die veelgebruikte tool heeft ook een nadelig kant: inbrekers maken er gretig gebruik van.

Als je op ‘aanwezig’ staat in een openbaar Facebook evenement en hebt ergens op je sociale media je adres staan, dan is het voor dieven een makkie om te zien waar je woont en wanneer je niet thuis bent. Het is de moderne variant van het oude truckje, waarbij de overlijdensadvertentie werd gebruikt om te zien waar iemand woont en wanneer iemand niet thuis is.

Populariteit stijgt

Veel evenementen maken gebruik van de handige Facebook-tool. Alleen al dit jaar is het aantal met 40% gestegen. Van concerten tot festivals en markten, bijna alle evenementen vind je op Facebook.

Bijzondere evenementen

    WK Shetlandpony Smijten - Verstoppertje in Hoog Catherijne - NK Naaktslak bezouten

    Wereldnieuws

    Een van de bekendste Facebook Evenementen is een Sweet Sixteen Party uit 2012, van een meisje uit het Groningse Haren. Ze had haar verjaardagsfeest op openbaar staan en het mondde uit in een ‘’feest’’ met duizenden jongeren en grote rellen. Het werd wereldnieuws! En er is zelfs een film over gemaakt in Amerika.

    TIP: In een openbaar Facebook evenement is het niet mogelijk om jezelf af te schermen. Zodra je hebt aangeklikt geïnteresseerd of aanwezig te zijn kan iedereen het zien. Zorg ervoor dat je woonadres NIET zichtbaar online staat! En let ook goed op de status van het event.