Kan Facebook de wereld verbeteren?

Facebook-opperhoofd Mark Zuckerberg wil dat iedereen lief tegen elkaar gaat doen. Super attent van hem, maar hoeveel doe jij nog met FB?

Sociale media zijn net regenbuien. Ze komen uit het niets, ze bereiken een grote groep mensen, maar ze zijn zo voorbij en dan is iedereen ze weer vergeten. Hoor jij ooit nog wat van MySpace, Hyves of Meerkat? Nope. In vergelijking tot deze miezerbuien is Facebook eerder een orkaan. Iedere maand gebruiken twee miljard mensen de app, dat is evenveel mensen als iedereen in China en Europa bij elkaar. Ok, maar die baas van Facebook wil zijn bedrijf gaan gebruiken om de wereld eerlijker en beter te maken, maar wij vroegen ons af of Facebook nog wel cool is?

Uit onderzoek van FunX bleek namelijk dat mensen Facebook eigenlijk wel een beetje zat zijn.

Nouja, dit artikel kwam tot stand omdat Alexande Klöpping gisteren bij DWDD vertelde hoe gigantisch groot Facebook is. En er gaan al tijden verhalen de ronde dat als Mark Zuckerberg klaar is taggen en sharen, hij misschien president van de Verenigde Staten van Amerika wil worden. Misschien dat je dan per like kan stemmen. 

Zuckerberg plaatste een Brief aan de Wereld waarin hij plechtig belooft zijn bedrijf te zullen gebruiken om gebruikers tot actieve burgers om te toveren, die bovendien in het bezit zijn van heel veel niet-fake (dus echt) nieuws. Om dat te bereiken hebben ze een vrij succesvolle strategie bedacht: iedere keer dat een ander social medium een bedreiging lijkt, kopen ze het op. Zo zijn Insta, Oculus en WhatsApp al van Facebook. 

Het geeft natuurlijk wel te denken hoe belangrijk Facebook in ons leven is geworden. Dat de baas van het bedrijf waar jij je vakantiefoto's uit Zeeland opzet, klaarblijkelijk een betere wereld denkt te kunnen verzorgen. Alexander denkt in ieder geval dat het kan: