32:26
Gezien
106
06-08
preview

EuroPride 2016 op npo3.nl

Elk jaar is de AVROTROS bij de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride aanwezig voor een live verslag. Zo ook dit jaar, bij de EuroPride!

De Amsterdam Gay Pride Canal Parade van 2016 belooft een bijzondere editie te worden. Dit jaar is namelijk de EuroPride is neergestreken in onze hoofdstad. Mede daardoor varen er tachtig Nederlandse en Europese boten mee met de Canal Parade, terwijl de organisatie nog bij de Amsterdam Gay Pride in vertrouwde handen is.

Het thema van de EuroPride Amsterdam is ‘Join our Freedom, Feel Free to Join us!’. En dat doen wij van NPO 3 maar al te graag!

Zaterdag 6 augustus - EuroPride op NPO 3
13:00u - Canal Parade live op NPO3.nl
Vanaf 13:00u kun je hieronder het live verslag van de Canal Parade bekijken. Presentatie is ook dit jaar weer in handen van Art Rooijakkers die een keur aan gasten uitnodigt met wie hij de EuroPride en homo-emancipatie bespreekt.

Tijdens de live uitzending zullen vier portretten voorbij komen, van deelnemers die uit de kast zijn gekomen en hun verhaal kwijt willen. Met prachtig resultaat:

21:50u - Uitgebreide samenvatting op NPO 3
Uit alles wat je hierboven in de live stream hebt kunnen bekijken wordt een mooie samenvatting gemaakt en op NPO 3 uitgezonden. Je kunt dus rekenen op een sfeervolle tv-uitzending van dit feest op het water met een boodschap.

22:30u - EuroPride Concert op de Dam op NPO 3
Een aangepaste, verlengde registratie van het EuroPride Concert op de Dam dat eerder uitgezonden was op NPO 3. Verwacht in deze twee uur durende samenvatting nog véél meer van het concert van 

0:40u - Vrijen in Vrijheid op NPO 3
Documentaire over het NPO 3LAB liefdesexperiment Love Exchange dat plaatsvond tijdens Amsterdam Gay Pride 2015. Vijf prominente Nederlanders begeleidden tijdens de Gay Pride week vijf Heroes of Love uit alle delen van de wereld. Aan de hand daarvan is nu deze documentaire gemaakt.

Zaterdag 6 augustus - EuroPride bij de NPO
Veel NPO boten in de gracht
"Acceptatie toon je het beste door mee te doen", zo dacht men op en rond het Mediapark in Hilversum. Zowel BNN-Vara als FunX varen mee met een boot in de parade en natuurlijk zie je overal de camera's van de AVROTROS voorbij komen.

Frank duikt vol in de EuroPride
3FM DJ Frank van der Lende vaart niet alleen mee met de BNN-Vara boot, maar gaat nog een stapje verder. Hij neemt op de vrijdagavond vóór de spectaculaire Canal Parade in Frank ♥ samen met BNN het Rembrandtplein over. Wat je kan verwachten? Ehm... wat niet? Superveel artiesten, superveel bier én superveel gezelligheid. En dat helemaal gratis! Het enige wat je hoeft te doen is naar het Rembrandtplein te komen.

Roze Vrijdag op Radio 2
Radio 2 presenteert vooruitlopend op de EuroPride al op vrijdag 5 augustus vanaf 14:00u de Homo 100. Uit een lange stemlijst is een Top 100 aan nummers komen rollen die het best bij EuroPride past. Maar daarmee is de Roze Vrijdag op Radio 2 nog niet compleet. Voorafgaand aan deze Homo 100 draaien Rob Stenders en Jeroen Kijk in de Vegte gaypri requests, voor de LGBTQ+ers die niet helemaal wild worden van The Weather Girls of Donna Summer.


EuroPride Canal Parade, op 6 augustus via een live stream te volgen op NPO3.nl
Voor meer Gay op TV is er deze overzichtspagina op NPO.nl