Euro 2016 op NPO3? Hoe dan?

Al struinend door de gids kom je ineens een wedstrijd van Euro 2016 tegen. Huh? Voetbal is deze zomer toch alleen op NPO1 te zien?!

Ok, we snappen de vraag. Maar allereerst is Euro 2016 niet alleen op NPO 1 te volgen. Maar natuurlijk ook op npo.nl en nos.nl, via de NPO App op je telefoon of tablet en old-school op NPO Radio 1. Dus de vlieger dat het EK alleen op NPO 1 te volgen is gaat niet op.

Tot zo ver het schandalige stukje promotie voor onze collega's.

Euro 2016 op NPO 3
Terug naar die gids. Het zit namelijk zo:

Een poule bestaat uit vier teams. Elk team speelt dus drie wedstrijden, elk tegen een andere tegenstander. De eerste twee potjes worden nooit gelijktijdig met een andere wedstrijd afgewerkt, zodat je zo veel mogelijk wedstrijden live kunt zien. Omdat de derde wedstrijd vaak doorslaggevend is, speelt elk team in dezelfde poule tegelijkertijd. Verschillende tijdstippen zouden oneerlijk voordeel op kunnen leveren voor de laat-spelende partijen (ze weten tenslotte wat ze moeten spelen om door te gaan naar de volgende ronde).

NPO 3 to the rescue!
En dus zit je met twee wedstrijden die je tegelijk uit wilt zenden...maar waar je maar één zender voor hebt. Wij zijn dan de beroerdste niet en nemen graag een potje voetbal van onze collega's over. Zo kan het dus zijn dat je langs twee voetbalvelden komt tijdens het zappen.

Het gaat daarbij om de volgende wedstrijden: *

19 juni om 21:00u
Roemenië - Albanië of
Zwitserland - Frankrijk
20 juni om 21:00u
Rusland - Wales of
Slowakije - Engeland
21 juni om 18:00u
Oekraïne - Polen of
Noord-Ierland - Duitsland
21 juni om 21:00u
Tsjechië - Turkije of
Kroatië - Spanje
22 juni om 18:00u
IJsland - Oostenrijk of
Hongarije - Portugal
22 juni om 21:00u
Italië - Ierland of
Zweden - België

* Er is nog niet bekend welke wedstrijd op welke zender uitgezonden wordt. Maar dat laten we je zo snel mogelijk weten.


Euro 2016, tot en met 10 juli bij de NPO