Wie zijn de Hunters?

Bij serie Hunted

De Huntersteams zijn onmisbaar bij de jacht op de voortvluchtigen. Aangestuurd door het hoofdkwartier volgen de drie teams dwars door Nederland elk spoor van de voortvluchtigen. Wie zijn deze Hunters en wat is hun achtergrond?

TEAM 1
Naam: Jehury van Deursen en Dennis van Heerden
Leeftijd: 40 en 41 jaar
Achtergrond: Beiden ex-militair

Jehury en Dennis hebben beiden jarenlange ervaring als leidinggevende en adviseur bij Defensie. Ze werkten op het gebied van doelopsporing en doelbestrijding en gingen in deze rol meerdere keren op missie naar diverse brandhaarden in de wereld. Samen presteerden ze onder extreme omstandigheden tijdens missies in Kosovo, Irak en meerdere keren in Afghanistan.

Tegenwoordig hebben ze samen een onderneming die zich richt op het geven van opleidingen, trainingen en advies op het gebied van prestatieverbetering, leeroplossingen, duurzame inzetbaarheid en crisisbeheersing. Bij doelopsporing zijn Jehury en Dennis gespecialiseerd in effectief denken en het creëren van bepaald doelgedrag. Geduld, doorzettingsvermogen en de juiste strategie zijn hierbij de kernwoorden. Presteren onder druk en omgaan met stress en spanning in crisissituaties is een belangrijk onderdeel van hun huidige werk.

TEAM 2
Naam: Michael Kortekaas en Mark Halfmouw
Leeftijd: 41 en 50 jaar
Achtergrond: Politie en defensie (Michael) en voormalig politiedocent (Mark)

Michael heeft een achtergrond in vechtsport en heeft na zijn opleiding aan het CIOS en de Sportacademie 12,5 jaar gewerkt voor Politie(academie) en Defensie. Als docent gevaarbeheersing heeft hij politiemensen en militairen getraind op communicatie,

Aanhouding, zelfverdediging, vuurwapenonderwijs en proceduretraining. Na zijn carrière binnen de overheid heeft Michael een onderneming opgericht waarbij hij samen met bekende sporters mensen coacht op fitheid en vitaliteit. Daarnaast wordt Michael door verschillende bedrijven en overheid ingehuurd als spreker Mentale (veer)Kracht. Ook verzorgt hij nog steeds opleidingen voor de diverse diensten van de Nationale Politie, onder meer op het gebied van energiemanagement, presteren onder druk en omgaan met verandering.

Mark is in 1992 begonnen bij de politie en heeft bij de start van zijn carrière voornamelijk op straat gewerkt. Al snel mocht hij naar de ME en later naar het VAG. Daar leerde hij hoe je in groepsverband gevaarlijke verdachten moet aanhouden. In 1999 bracht zijn ambitie hem nog een stapje dichterbij zijn droom en mocht hij naar de AT-opleiding. Daarna is hij naar het team IBT van de politie Hollands Midden gegaan, waar hij heeft gewerkt als vuurwapendocent, IBT-docent en trainer van surveillance hondengeleiders.

Na zeven jaar jaar is Mark overgestapt naar de politieacademie, waar hij aspiranten opleidt voor hun basisdiploma. In 2012 heeft Mark op het gebied van IBT het landelijk onderwijs voor de politieacademie geschreven.

TEAM 3
Naam: Nick Swart en Tommy Schraven
Leeftijd: 48 en 42 jaar
Achtergrond: Defensie (Tommy) en ex-militair (Nick)

Tommy heeft 20 jaar als leidinggevende bij Defensie gewerkt. Door het werk dat hij deed tijdens operaties over de hele wereld, heeft hij aan den lijve ondervonden welke effecten prestatiedruk,  besluitvorming en teamdynamiek hebben. Tegenwoordig gebruikt hij deze kennis en inzichten om diverse teams binnen hoog-risico beroepen te begeleiden en te adviseren. Zijn expertise richt zich vooral op het bewust inzetten van interventies om gedrag te beïnvloeden. Voor de voortvluchtigen en hun achterban is dit een extra uitdaging, omdat zij door deze methodieken vaak niet doorhebben dat zij onbewust ‘in de val’ worden gelokt.

Nick is voormalig topsporter, heeft jarenlang bij Defensie gewerkt en werkte als consultant in (post)conflict gebieden over de hele wereld. De grote gemeenschappelijke deler in al zijn ervaringen is het belang van zelfsturing en de mentale processen die dat ondersteunen. Inmiddels geeft hij samen met Tommy trainingen op dit vlak bij Defensie, politie, brandweer, het bedrijfsleven en topsport.