40:13
Gezien
2
06-12

Emotioneel, echt, puur.

Jan wordt vader en dat betekent. Heel. Hard. Werken.

Wat kan ie precies verwachten? Moet hij bang zijn voor zijn love life? En hoe zit het dan met zijn werk? Ai. Zoveel vragen. Daarom duikt Jan nu alvast in de wonderlijke wereld van kots, slecht slapen en terrorbaby's. 


HELP!?!

Geen paniek, het is écht niet alleen maar chaos. Er zijn ook best hele mooie dingen te noemen. Van de groei van het buikje van je vriendin, de eetbuien waarbij ze jou onder de tafel (vr)eet tot de echo. En zoveel daartussenin! Benieuwd naar welke WTF-gedachten er nu exact door jouw hoofd gaan? Wij hebben er drie op een rij gezet voor je.

Je eigen mangopit

Aan wie kan je het beste vragen hoe gigantisch je leven gaat veranderen dan aan andere vaders? Wat gaat er bijvoorbeeld precies door je heen als je het nieuws hoort? Tipje van de sluier: Tom Cruise op de bank van Oprah is er niks bij.

BN'er én papa zijn

Er zijn toch wel wat kleine verschillen als je een BN'er bent en een kindje krijgt. Van het aantal likes waar je bang van wordt. Tot het overal komen opdraven om over je mannelijke prestatie te komen vertellen. Heftig. Maar zo veel liefde. <3

De Jan wordt Vader test

Welke kwaliteiten moet je bezitten om een eindbaas vader te zijn? En hoe zit dat bij Jan? Moet hij nog een paar levels up of kan hij als een soort Indiana Jones elk avontuur aan? Jan vindt het vooral belangrijk dat zijn kind weet dat ie altijd bij hem terecht kan, maar komt dit ook uit de test? "Ik wil het heel graag, maar ben ook bang. Ben ik hier wel geschikt voor?" 

Doe zelf de test!

Bij de Jan wordt Vader test geef je jezelf bij elf eigenschappen een cijfer. Als je al deze eigenschappen bezit ben je de perfecte vader. No pressure. Wat voor type ben jij? Klik op de onderstaande link en ontdek wat jouw parenting skills zijn. Dit doe je trouwens niet alleen, maar je laat ‘m ook invullen door anderen. Zo kun je meteen checken of je zelfbeeld een beetje klopt.

Jan wordt Vader test

Onzekerheid

Shit, kan ik dit wel? Heel veel vaders twijfelen over hun papa-skills. Zo ook Filemon. Hij heeft bijvoorbeeld heel wat programma's gemaakt waar hij nu als vader een tikkeltje minder trots op is. ;) 

(Niet) slapen en kinderen

Tijdens je slaap herstelt je brein. Wat daarnaast ook een fijne bijkomstigheid is van slapen is dat je niet dood gaat. Ja. Dit lees je goed. Want als je niet slaapt ga je dood. Maar wat doet één nacht slecht slapen nou precies met je lichaam? Let's put Jan to the test! Babygeluiden check? Bed klaar? Ok. Go!

Slaaptips voor baby's
Gimme! Ok. Gaan we. Zorg dat het donker is in de slaapkamer. Wil je toch graag een nachtlampje? Kies dan voor de kleur rood. Ik zieeeee het rode licht… Oké, ander programma. De kleuren blauw en groen maakt je baby juist wakker. Dit hebben volwassenen trouwens ook met hun telefoon. Tip voor de ouders. 

Dus lieve ouders met een boel slaaptekort. Mocht het nog niet duidelijk zijn.  Je reactievermogen wordt slechter, je onthoudt dingen minder goed en je zelfreflectie neemt af. Volgende week nog meer leuke dingen wat betreft een ouder worden. Voor nu slaap lekker!


Kijk de afleveringen van Jan wordt Vader hier terug!