77:57
Gezien
1
22-11

Emma wil leven best online bekeken programma

De documentaire Emma wil leven van Jessica Villerius is het meest bekeken online programma van vorig jaar. Dat is niet voor niks.

Aangrijpende documentaire
In november 2016 werd Emma wil leven uitgezonden. De aangrijpende documentaire over anorexia bleef niet onopgemerkt en werd door 651.000 mensen bekeken, maar daar hield het niet op. Dankzij de grote belangstelling voor de documentaire, is Emma wil leven het best bekeken online programma van vorig jaar. Mocht je de documentaire nog niet gezien hebben: Jessica Villerius volgde de 18-jarige Emma, die haar verhaal vertelt over het leven met anorexia. Meer woorden zijn waarschijnlijk niet nodig, want de beelden in de docu spreken voor zichzelf.

Twee kanten
Emma werd op haar twaalfde gediagnosticeerd met anorexia. De film zou een documentaire worden over Emma's strijd tegen haar ziekte, die twee kanten op kon gaan. Emma wilde laten zien dat je uit een onwaarschijnlijke positie kunt terugkomen van anorexia. Of hoe gevaarlijk deze ziekte is. Het werd helaas het laatste. In de film komen Emma zelf, haar artsen, behandelaars, ouders en vriendinnen aan het woord om het hele verhaal te vertellen. Door haar verhaal werd er op onder andere social media en in kranten veel aandacht geschonken aan de eetstoornis.

'Dit is wat Emma graag wilde'
In een interview beschrijft documentairemaakster Jessica Villerius hoe Emma was en hoe het was om de documentaire te maken. Ze kan er, ondanks de droevige toon van de film, toch ook zeker met een lach op terugkijken door Emma's gevoel voor humor en zelfspot. Maar, zegt Villerius, "ik doe het ook maar één keer. Ik ga het niet nog een keer doen. Dus ik hoop dat mensen die nu strijden zich vooral geïnspireerd voelen om iets met haar laatste woorden te doen."Bekijk hier de documentaire en meer programma's over anorexia.