03-06

El Bulli's aardbeien-munt kaviaar

Wil je indruk maken op je liefje door net zo te koken als sterrenkok Ferran Adrià? Dat kan! Probeer deze bijzondere aardbeien-munt kaviaar.

Ferran Adrià was het talent achter restaurant ’El Bulli’, dat vier jaar op rij werd verkozen tot beste restaurant ter wereld. Het restaurant was maar zes maanden per jaar open; de rest van het jaar besteedde Ferran aan het experimenteren met nieuwe ideeën. Twee miljoen mensen per jaar probeerden te reserveren, maar slechts 8000 konden er eten. Een diner bij El Bulli kostte 270 euro per persoon! En daar zaten geen drankjes en fooi bij, maar je kreeg wel 30 tot 50 gangen om op te kauwen en een onvergetelijke eetbeleving.

Dus nogmaals: wil jij indruk maken op je liefje door net zo te koken als sterrenkok Ferran Adrià, probeer dan deze bijzondere aardbeien-munt kaviaar:

Aardbeien-munt kaviaar

Benodigdheden:

- 1 liter water

- 15 gr calcic (calciumzout)

- 200 gr aardbeien

- 50 ml suikerwater

- 2,5 gr algin (gemaakt van bruine algen)

Recept:

- Pureer met een staafmixer de aardbeien met het suikerwater, voeg eventueel nog wat water toe als de puree te dik is. Voeg al mixend de algin toe en blijf mixen totdat het na ongeveer twee minuten helemaal is opgelost

- Los de calcic op in 1 liter water

- Druppel met een spuit langzaam het aardbeienmengsel in het water met calcic

- Haal na 30 seconden de bolletjes er uit en spoel ze af in een waterbad

- En tada; zo heb je in een mum van tijd een El Bulli-waardig gerecht gemaakt! Het is het proberen waard. Toch?