28-12

Een roze wolk?

Een kind krijgen is fantastisch, maar laten we ook even eerlijk zijn.

Die roze wolk. Die is er jammer genoeg niet altijd. Spoiler! Natuurlijk is het allemaal fantastisch, bijzonder en mooi. Toch is het normaal je af te vragen wat er straks met jouw good old fucking life gaat gebeuren. We kunnen je geruststellen, dat gaat veranderen. Ok flauw…Met deze boodschap laten we je niet achter. Daarom voor jou een Top 10 om je voor te bereiden op wat komen gaat. 

FEIT 1: Als de baby komt, gaat het om haar en de baby en niet meer om jou.

FEIT 2: Je gaat verbaasd zijn over hoe goed je kan functioneren op twee uur slaap.

FEIT 3: Je mag het verhaal over de geboorte van je zoon/dochter duizend keer vertellen. Het is één van de weinige momenten in het leven dat mensen oprecht blij zijn met je geluk.

FEIT 4: Er zal inderdaad een tijd komen dat je de grote held bent in de ogen van je kind… Maar dat is voorlopig nog niet aan de hand.

FEIT 5: Het is volstrekt normaal om twee uur lang naar je pasgeboren baby te staren.

FEIT 6: Heel veel dingen die je nu vies vindt, ga je zonder gruwen aanschouwen: babypoep, babykots, babysnot. In de eerste week na de bevalling zal je alleen magnetronvoedsel eten. Of die mislukte lasagne van je schoonouders.

FEIT 7: En ja, je houdt de baby verkeerd vast. Doe het op haar manier.

FEIT 8: Je vrouw zal eten als een trucker. Omdat ze de baby van moet borstvoeding moet voorzien. Dus geen commentaar graag.

FEIT 9: Ergens tijdens de eerste maanden ga je voor het eerst uiteten met je vrouw… En halverwege gaan jullie de baby missen.

FEIT 10: Na een maand of zes heb je weer ‘iets’ van een seksleven. 

Ja, alles gaat veranderen. Maar dat was het hele idee, toch? Alles komt goed, écht. You can do it! Volgende keer meer over de eerste drie weken papa zijn!

Meer weten over standjes tijdens de zwangerschap? Lees hier het vorige artikel.

Nu al wekelijks een update krijgen van Jans avontuur? Check Jans Blog! 


Jan Wordt Vader, vanaf 6 december bij BNNVARA op NPO 3!