03-06

Een Mexicaans Moederdag receptje

Schrijf met koeienletters in je agenda: komende zondag is het moederdag. Vergeten is geen optie, dus handen uit de mouwen en aan de slag!

Daar is hij dan eindelijk! De dag waarop mama’s een keer egoïstisch mogen zijn. De dag waarop zij eens niet ’s ochtends vroeg hun bed uit hoeven om van alles in huis te doen; de dag waarop zij vertroeteld en verwend worden. En mama’s: jullie verdienen het! Wil je jouw mam een keer echt verrassen? Reis dan met ons mee naar Mexico. Wij hebben namelijk een typisch Mexicaans Moederdag recept!

Het recept voor 4 personen:

Benodigdheden:

4 Maistortillas

3 Tomaten

1 Rode ui

1 Limoen

Bosje Koriander (als je wil, anders peterselie. Of bieslook. Of andere planten.)

1 avocado

stukkie feta

4 eieren

Maak eerst de salsa. Haal de zaadjes uit de tomaat en snij de tomaat en de rode ui in hele kleine blokjes. Hak de koriander fijn. Mix 2/3 van de koriander met de rest door elkaar, met het sap van een halve limoen en breng op smaak met zeezout en peper.

Laat even staan zodat de rode ui door het limoensap wat minder scherp wordt.

Snij de avocado in dunne plakken (schil hem wel eerst even) (als je hem niet geschild had dan ben je zo’n slechte kok, dan kan je maar beter stoppen met dit recept. Niks voor jou dit. Wel lief dat je het probeerde). Knijp de andere helft van de limoen over de plakjes uit.

Bak de eieren in een koekenpan. Leg apart.

Verwarm dan in de koekenpan de maistortillas in een klein drupje olie, zodat ze warm en zacht zijn, maar op sommige plekken al een beetje knapperig.

Leg op een tortilla de avocado, dan een beetje salsa en daar bovenop een gebakken ei.

Verkuimel er een beetje feta overheen.

En dan voor de sier nog wat koriander.

Je ma beleeft een onvergetelijke Moederdag met dit recept, natuurlijk serveer je deze ook met champagne en een lief briefje erbij, die doen het altijd goed!

NPO 3 FOOD
Nog meer honger? Kijk op npo3.nl/FOOD FOOD logo zwart klein