Een kop koffie en een béétje LSD

In Silicon Valley is 'microdosing' een nieuwe trend op de werkvloer.

Omdat de druk hoog is bij tech-bedrijven, beginnen steeds meer mensen hun dag met een klein beetje LSD. Daarmee hopen ze creatiever, scherper en socialer van te worden.

NOS op 3 sprak met Paul Austin (28), een microdoser. Zeven maanden lang nam hij elke week kleine hoeveelheden LSD. "Als ik het neem, raak ik in een flow, ik verdoe geen tijd meer. We kennen allemaal die dagen dat je naar je scherm zit te staren. Die heb je dan niet meer."


Microdosing mag dan wel een nieuwe trend zijn, LSD is dat natuurlijk niet. Bandleden van The Beatles en Pink Floyd gebruikten het, maar ook techgiganten als Bill Gates en Steve Jobs. In de video hieronder neemt NOS op 3 een duik in de geschiedenis van het gebruik van verschillende soorten psychedelische drugs.


Maar een drug is geen trend als het niet door de presentatoren van Drugslab is geprobeerd. Bastiaan nam het spacende middel dan ook zelf onder de proef en belandde in een behóórlijk heftig trip. 

Zelf aan de LSD? Drugslabs Rens vertelt je in deze video de do's en don'ts om het risico van het tripmiddel te beperken. Houd in elk geval bezig met deze dingen:

- Een LSD-trip duurt behoorlijk lang. De effecten kunnen zelfs 12 uur aanhouden. 
- Een vertrouwde setting en een tripsitter is daarom erg belangrijk en kunnen ervoor zorgen dat jouw trip goed verloopt.
- Houd de dag na de trip vrij om de ervaring te verwerken.
- Een LSD-trip is vergelijkbaar met de trip van paddo’s. Slechte ervaringen met paddo’s? Dan is LSD niks voor jou.