Een nacht vol muziek met Mathijs en Leo

Bij aflevering Nacht van de Popmuziek 2016

De Nacht van de Popmuziek is een muzikale, live tv-marathon met bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal.

Hij is er weer: De Nacht van de Popmuziek! Ruim drie uur live op NPO3, bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers. Ontelbaar live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Op het programma staan onder meer de dit jaar overleden David Bowie, Toots Thielemans en Prince. Daarnaast hoor je ook hip hop pioniers Run DMC, synthpop van Orchestral Manoeuvres in the Dark, Janis Joplin met de band Big Brother & The Holding Company, Lenny Kravitz met Guns n’ Roses en nog veel meer!

Live meepraten
Dit jaar kan de kijker ook weer meedoen via een tweede scherm. Via live.ntr.nl kun je een nummer aanvragen, reageren op de uitzending, achtergrondinformatie vinden en extra videomateriaal bekijken. Dit jaar zoeken we naar een meisje dat in 1990 in Volendammer kostuum op de foto ging met de Red Hot Chili Peppers. En er moeten ook harde noten worden gekraakt via stemmen, zoals: welk nummer dat Donald Trump niet voor zijn campagne mocht gebruiken laten wij zien?

Verzoeknummers
In het programma is uiteraard volop aandacht voor de muzieksmaak van de kijkers. Vanaf nu kan iedereen via deze site z’n favoriete nummer aanvragen uit een lijst van 36.000 live opnames, afkomstig uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman. Aanvragen met het mooiste verhaal achter het liedje komen in de uitzending.


Nacht van de Popmuziek, zaterdag 12 november om 22:00u bij NTR op NPO 3