Drie dagen wachten op Harry

En omdat dat best wel koud is gingen wij de diehard fans een kopje thee brengen.

Harry Styles treedt op in Nederland en dan wil je natuurlijk vooraan staan. Dat lukt je niet zomaar, daar moet je voor in de rij liggen. NOS Snaplines (👻nosnieuws) ging kijken bij de eerste fans die zondag al in de rij stonden/zaten/lagen. Nummer één in de rij is Amber (22). Ze is nog voor het Dua Lipa concert van afgelopen zondag naar de AFAS Live gekomen om haar plekje te claimen.

Ze heeft drie nachten in de rij gelegen om straks helemaal frontrow te staan. "Het is een soort van kamperen maar dan iets minder glamorous", vertelt Amber. "Ik heb hem al wel eens vaker gezien maar dit keer wilde ik echt gewoon helemaal vooraan staan." Zelf vindt ze zichzelf ook best idioot. "Ik kan dat echt niet gaan ontkennen, je bent echt gek als je dit doet." 


Om te zorgen dat je nog wel kan douchen en naar de wc kan heeft ze een systeem met bandjes bedacht. Iedereen die er vroeg bij is krijgt een bandje met een bepaalde kleur. Voor de eerste 100 fans is dat rood. Elke 100 fans erachter krijgen weer een andere kleur bandje om. "We hebben ook een namenlijst opgesteld om fakers eruit te houden. Die proberen dan met neppe bandjes ertussen te komen."

Rosa (17) heeft vrij gekregen van haar stage om in de rij te gaan liggen voor Harry. Dat ze daar twee nachten voor in de kou moet liggen heeft ze er graag voor over: "Ik ben al zes jaar fan en wil gewoon helemaal vooraan staan. Ik wil 'm kunnen aanraken." Dat laatste wordt wel lastig geeft ze toe want de stage op rennen doet ze sowieso niet. "Ik wil niet weggestuurd worden", zegt vertelt Rosa.

Ze heeft zich met een matje, een deken en een tent (die ze niet mocht opzetten) goed voorbereid om de koude nachten door te komen. "Verder heb ik nog warmtepitjes mee om het niet te koud te krijgen." Dat heeft gewerkt want ze heeft met vijf uur slaap meer liggen pitten dan de meesten die lagen te wachten. "Komt vast omdat ik het niet koud heb gehad", zegt ze lachend.

Onze warme thee wordt ook dankbaar aangenomen door Simone (18) die ook al drie dagen zit de wachten. Omdat ze de koude nacht al wel zag aankomen en is gisteren naar de Primark geweest om dikke dekens te kopen tegen de kou. "Dat is wel echt nodig want anders is het hier niet te doen met dit koude weer. Als je ademt kwam er van die damp uit je mond, echt ijskoud."

Ze is inmiddels al zes jaar lid van de 'Harry Styles' familie, zoals ze het zelf zegt en dit campen voelt voor haar dan ook als een logeerpartijtje. "Je kent iedereen hier en je ziet iedereen bij alles concerten weer terug." 

"Nee, ik ben niet verliefd maar een crush kan je 't wel noemen", zegt ze. "Hij is gewoon best wel heel mooi en daarnaast ook een heel mooi persoon van binnen als je ziet wat hij voor de LGBT doet." 

Simone is wel wat echt wat je een fangirl noemt. Bij deze tour van Harry gaat ze naar vier concerten van 'm en bij zijn volgende tour naar vijf concerten. En da's niet goedkoop, een kaartje voor de AFAS Live is al €53,90 (plus altijd nog de 'servicekosten') en daar komen nog allerlei kosten bij. "Als ik alles bij elkaar optel kom ik wel op zo'n 4 á 5 duizend euro uit, alles wat ik verdien gaat naar Harry."

Voor vanavond hebt ze nog maar één doel: "Een knuffel van Harry Styles krijgen. Dat is het doel bij elk concert maar het is helaas nog nooit gelukt." Of het vanavond wel gaat lukken? "Nee, dat denk ik niet maar ik blijf het proberen."

Carolien (22) is helemaal uit België gekomen om Harry te zien shinen en frontrow te staan. Maandagmiddag is ze om 12 uur aangekomen om in de rij te gaan liggen. Met een goede dikke slaapzak en warme kleren was de koude nacht eigenlijk best wel te doen, vindt ze. 

Voor Carolien is het niks nieuws meer, zij is een diehard camper. "Als je eenmaal hebt gehad dat je vooraan staat wil je gewoon niets anders meer." Ze is al zeven keer naar concerten geweest van One Direction en reist ze daarvoor ook achterna. Amsterdam is voor haar om de hoek: "Dit valt nog wel mee, voor One Direction ben ik helemaal naar Londen en Duitsland geweest."