Recepten van Ron Blaauw

Dream School recept: de Taco Kip Indo van Ron Blaauw

55:21
Gezien
139
Bij aflevering Wat boosheid kan doen met je

De leerlingen van Dream School maakten de Taco Kip Indo van Ron Blaauw. Check hier het recept en maak hem ook!

De Taco Kip Indo

Ingrediënten taco schelpen:

  • Pak wonton vellen vierkant.
  • Een ronde steker die net past op het vierkant.
  • Fijn kippengaas en een buis met 4 cm doorsnee.
  • Eierrekje grootverbruik.

Materiaal:

  • Kleine frituur
  • Houten spatel
  • Snijplank (groen)

Bereidingswijze taco schelpen:

  • Verwarm de frituur voor met sojaolie.
  • Maak het kippengaas op maat. Doe dit 2 keer zodat het in de frituur kan.
  • Vouw het kippengaas rond om de buis, zodat er een tunnel ontstaat.
  • Pak de wonton vellen en steek deze rond uit.
  • Leg de wonton vellen voorzichtig in het kippengaas en sluit weer af met kippengaas. 
  • Zorg dat het een tunneltje is, zodat je deze later kunt vullen.
  • Zet de frituur op 170 graden, bak de wonton krokant af en leg dit direct op papier.
  • Laat het iets afkoelen en los voorzichtig uit het gaas.

Ingrediënten Kip Indo:

  • 300 gram kippendijenfilet 
  • 100 gram ui brunoise/ blokjes
  • 30 gram sambal oelek koningsvogel
  • 50 gram soja olie
  • Voor de gemalen bumbu:
  • 5 gram verse gember
  • 1 stuk citroengras
  • 1 ½ limoenblad
  • 1 tl. kencur poeder (zandgember)

Materiaal: 

  • Houten spatel
  • Kleine wokpan

Bereidingswijze Kip Indo:

  • Maak de bumbu in de vijzel met de ingrediënten.
  • Maak de ui schoon en snipper deze in brunoise/blokjes.
  • Snij de kip in blokjes en was goed je handen of gebruik latex handschoenen.
  • Verwarm de wok voor en voeg olie toe.
  • Wok voorzichtig op middel vuur de kip, voeg de uien brunoise toe en bak dit mee.
  • Voeg de sambal en bumbu naar smaak toe. 
  • Voeg zout en peper toe. Proef het geheel af en hou apart.

taco 1

Ingrediënten kentchurmayonaise: 

  • 200 gram Hellmann's mayonaise
  • 10 gram vers geraspte gember
  • 4 eetlepels kokosroom
  • 50 gram slagroom
  • 1 eetlepel kencurpoeder

Materiaal:

  • 1 mengkom
  • 1 garde
  • 1 microplane fijn
  • Fijne puntzeef
  • 2 spuitzakken, disposable
  • Silcon pannenlikker
  • Scherp koks mes

Bereidingswijze kentchurmayonaise: 

  • Doe de mayonaise in een kom.
  • Maak de gember schoon en rasp deze boven de mayonaise.
  • Eventueel de kencur kort droog in de pan verwarmen voor meer smaak.
  • Meng de kencur met de slagroom, meng dit goed.
  • Voeg verder alle ingrediënten samen, meng het goed.
  • Zeef eventueel het geheel door een zeer fijne zeef.
  • Proef het af en doe dit in een opengeslagen spuitzak.

Ingrediënten chili ketchup: 

  • 100 gram Hellmann's mayonaise
  • 50 gram ketchup
  • 20 gram sambal oelek koningsvogel
  • Grove peper uit de molen

Materiaal: 

  • 1 mengkom
  • 1 garde
  • 1 microplane fijn
  • Fijne puntzeef
  • 2 spuitzakken, disposable
  • Silcon pannenlikker
  • Scherp koks mes

Bereidingswijze chili ketchup:

  • Doe de mayonaise in een kom.
  • Voeg verder alle ingrediënten samen, meng het goed.
  • Zeef eventueel het geheel door een zeer fijne zeef.
  • Proef het af en doe dit in een opengeslagen spuitzak.
  • Direct nazouten en in een bakje apart houden.

Ingrediënten krokante tempeh:

  • 100 gram tempeh
  • Zout

Materiaal:

  • Kleine frituur
  • Schuimspaan
  • Bord/papier
  • Houten spatel

Bereidingswijze krokante tempeh:

  • Verwarm de frituur voor op 180 graden.
  • Snij de tempeh in zeer dunne plakjes.
  • Frituur deze krokant.
  • Haal de tempeh uit de frituur, laat uitlekken en leg op papier.
  • Direct nazouten en in een bakje apart houden.

Opbouwen van de taco's: 

  • Snij de sla in dunne reepjes en hou dit apart in een bakje.
  • Pluk de kruiden en doe dit in een bakje.
  • Snij de peper in mooie ringetjes, doe dit in een bakje.
  • Spuitzakje met gemaakte mayonaise en snij hier een klein puntje af.
  • Bouw nu met de ingrediënten in deze volgorde de taco in een “eierrekje".

Et voilà, bon appétit! 

taco 4