DREAM SCHOOL genomineerd voor Televizierring!

*Confetti & champagne* DREAM SCHOOL is genomineerd voor de Televizierring 2017!

Het is geen verrassing dat DREAM SCHOOL nu al wordt genoemd in de lijst van beste programma's van het jaar 2017. In DREAM SCHOOL geeft prof-bokser Lucia Rijker samen met rector Eric van 't Zelfde zestien jongeren zonder schooldiploma's een tweede kans. Het is ontroerend, mooi, maar ook vaak heel ontzettend grappig. De deelnemers zijn bijzondere mensen met vaak een heftige achtergrond die hun schoolcarrière heeft tegengehouden. Op gewone scholen waren deze jongeren lastig, maar Lucia begrijpt ze en kan op haar unieke manier perfect met ze omgaan. Een mooi voorbeeld: "je kunt Brahim wel weer een pak slaag geven, maar dat heeft op die andere acht scholen ook niet geholpen".

Lucia en rector Eric staan er niet alleen voor. Een lange rij bekende en toonaangevende Nederlanders neemt deze jongeren bij de hand. Zo zien we Peter R. de Vries, Karin Bloemen, Lange Frans, strafpleiter Inez Weski, historicus Maarten van Rossem, schrijver Abdelkader Benali, chefkok Joris Bijdendijk, John Heitinga, minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, Jack de Vries, Barbara Baarsma, fotografe Patricia Steur, choreograaf Shaker, Laidback Luke, patholoog-anatoom Frank van der Goot en kunstenaar Frank E Hollywood.

De serie begon met een drama toen na de opnames deelnemer Donilio kwam te overlijden. In goed overleg met zijn nabestaanden werd besloten de opnames onveranderd uit te zenden en zo recht te doen aan wie Donilio was. Zoals eerder gezegd zijn de deelnemers niet bepaald de jongeren die achterin de klas driftig hun wiskunde-aantekeningen bij zitten te werken. Maar dat betekent absoluut niet dat ze niet willen leren. Check hieronder een van de mooiste momenten van schrijver Abdelkader Benalli die de hele klas ontdooit door ze hun mooiste beeldspraak te laten bedenken.

In augustus is de nominatielijst voor de Televizierring bekend en kun je stemmen wie er in oktober deze felbegeerde prijs gaat winnen. Seizoen 1 van DREAM SCHOOL is nu afgelopen, kijk hieronder de laatste aflevering:


DREAM SCHOOL is een NTR-programma voor NPO 3.