Doe mee met de Depressie Kennistest

Bij serie De Depressie Kennistest

In de Depressie Kennistest test Sophie Hilbrand de kennis van BN'ers en het publiek over depressies, symptomen en hoe dit kan worden behandeld.

Er heerst nog altijd een taboe rond depressie. Klachten worden weggewuifd met teksten als: 'Stel je niet aan', of 'Kop op!', terwijl depressie een serieus te nemen psychische ziekte is. In vier spelrondes beantwoorden BN'ers en publiek vragen over onder andere verschillende soorten depressies, de biologie van depressie, symptomen en behandelingen. Iedereen die meedoet aan de test is na afloop in staat de signalen van een depressie te herkennen. Sophie Hilbrand ontvangt in de studio verschillende bekende en onbekende gasten die vertellen over hun persoonlijke ervaringen. Hoe was het voor hen om een depressie te hebben? Hoe klommen zij uit het dal? Wat heeft hun omgeving daarin betekend? Psychiater Robert Schoevers is in de studio aanwezig voor de nodige uitleg en toelichting.

Wie doen er mee?

In de studio testen Olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis, singer-songwriter Lucky Fonz III, rapper, DJ en MC Bizzey, model en presentator Christina Curry, muzikant en journalist Aafke Romeijn, vlogger Bo Beljaars, presentator Manuel Venderbos en comedian Vera van Zelm hun kennis op gebied van depressie.

Doe mee!

En ook jij kan meedoen! Download de gratis NPO 3-app.

app store logogoogle-play-badge


De Depressie Kennistest, woensdag 17 april om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.