Documentaire: 'Buying the Band'

Wat doe je als je jeugddroom is om te spelen in een band die niet meer bestaat? Dan betaal je iedereen toch gewoon om weer samen te komen.

Kleine jongens worden groot, zou je denken. Behalve voor zakenman Jan 't Hoen, hij besloot zijn jeugddroom waar te maken: drummer worden bij Herman Broods Wild Romance! Herman Brood is zelf al een tijdje overleden, maar dat hield Jan niet tegen duizenden euro's te investeren om iedereen die dicht bij hem stond weer samen te brengen. Teus van Sintmaartensdijk zag er een fantastisch verhaal in en maakte er een docu over. Helaas was geen enkele potentiële uitzender enthousiast. Totdat...


Een hit

Opeens, terwijl Teus maximaal ligt te relaxen op vakantie, krijgt hij berichten binnen van mensen die zijn film hebben gezien. 'Huh? Dat kan helemaal niet! Hoe is die naar buiten gekomen?'. Zonder dat de film ooit officieel vertoond is, werd het een hit onder muzikanten. 

De zakenman en de volgroeide rock-'n-rollers zorgen voor interessant beelden vol middelvingers en gevloek, overdreven tourbussen, afkickmogelijkheden en muzikale hoogstandjes. Hoe dat er aan toe gaat zie je vanavond op NPO 3.Buying the Band, zondag 25 februari .... uur op NPO 3.