Throwback Thursday: Boer zoekt Vrouw (deel 1)

Seizoen 10 (!) van Boer Zoekt Vrouw is in volle gang, daarom blikken we terug op 14 jaar vol boer'n liefde, dompers en hilarische momenten op het platteland. DIT zijn de boeren die van al die seizoenen het meest zijn blijven hangen.

SEIZOEN 1 (2004/2005) – Boer Hans 

2004 lijkt voor sommigen misschien heel lang geleden, maar boer Hans zal dit jaar niet snel vergeten. Deze man ging op zoek naar zijn droomvrouw, hij vond Connie en was zo gelukkig met haar dat hij haar een paar maanden later ten huwelijk vroeg. Natuurlijk zei ze 'Ja' en beleven ze nu het ultieme boeren sprookje. Cute. Check de romanticus hier!

SEIZOEN 2 (2006) – Boer Gerrit 

Ten eerste maakte hij tijdens de logeerweek al een aantal opmerkingen die niet er gewaardeerd werden. 'Als jij even gaat koken, kan jíj alvast even gaan stofzuigen.' Zijn gedachte hier achter: dan kon hij alvast goed zien wie waar geschikt voor was. 

Gerrit gooide zijn casanova-kant in de strijd toen hij één van de dames midden in het weiland romantisch zoende. Iets minder tof was de move die hij even later maakte: hij koos namelijk een andere vrouw. Au. Deze man had zelfs nog een kortstondige televisiecarrière waarin hij een grandioze rol speelde in een beddenreclame. 

SEIZOEN 3 (2007/2008) – Boer Frans

De ietwat lompe Frans had uiteindelijk niet het gewenste geluk met de dames. Het ging al snel na de opnames uit tussen de boer en zijn toch-niet-zo droomvrouw. Wel hield Frans er een korte maar zeker noemenswaardige muziekcarriere aan over. Hij heeft meerdere keren opgetreden bij schuur- en tentfeesten met zijn (enige) nummer. 


SEIZOEN 4 (2009) – Boer Jos 

Boer Jos is tot over zijn oren verliefd op Dycke. Het stel werd door Yvon al het glamourkoppel van Boer Zoekt Vrouw genoemd. En dat maken ze waar. Samen zitten ze in een reclamespotje voor een middeltje voor aardappeltelers. Jos schreef nog een boek ‘De dood of de gladiolen’. Sinds het tiende seizoen van Boer Zoekt Vrouw reviewt het stel samen iedere aflevering voor LINDA. in ‘Boeren kiek’n met Jos en Dycke’ en dat is een hit. 

SEIZOEN 5 (2010/2011) – Boer Richard 

Misschien is het boer zijn wel zijn beroep, maar de man heeft de flirtmoves van een ware casanova. 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is een lekkerding.'.
Richard sprak in het geheim af met een van de vrouwen en speelde volgens Yvon ‘spelletjes’. Ook de andere twee dames waren niet heel pleased over de manier waarop Richard handelde. Door zijn gevaarlijke spelletje duurde de logeerweek welgeteld 33 uur en dat is met afstand de kortste geweest van alle seizoenen. Richard zelf vond het achteraf lang genoeg duren. 


Benieuwd naar de meest opvallende boeren uit seizoen 6 tot en met 10? Volgende week bespreken we in de Throwback-rubriek het tweede deel!


Meer Throwbacks? Je vindt ze HIERR!