Dit waren de hoogtepunten van de AMA's

Bruno Mars kreeg iedereen aan het bouncen, Trump werd belachelijk gemaakt en Selana Gomez maakte haar comeback tijdens de AMA's.

Vannacht werden de American Music Awards (AMA's) uitgereikt en niemand minder dan supermodel Gigi Hadid en Jay Pharoah (Saturday Night Live) mochten de boel presenteren. Aan het begin van de avond zeiden ze nog zo dat ze het niet over Trump en de Amerikaanse verkiezingen gingen hebben. 

Al na een paar minuten braken ze die belofte. Jay Pharoah moest Bruna Mars introduceren en deed dat volkomen in stijl. In de stijl van Trump:

Maar genoeg over de Amerikaanse verkiezingen. De AMA's gaan natuurlijk over muziek, en die was er ook genoeg. Justin Bieber, Drake en Rihanna waren dan wel de grote winnaars van de AMA's, maar Selena Gomez en Bruno Mars stalen pas echt de show. 

We beginnen met Bruno Mars. Die kreeg iedereen aan het bouncen tijdens zijn openingsoptreden. Celebs in het publiek als DJ Khaled, John Legend en Ciara konden niet stil staan tijdens de spectaculaire uitvoering van zijn hit '24K Magic'. Hoe hij dat deed, zie je hieronder of bij FunX

Selena Gomez

Het moment van de avond was misschien wel dat van Selena Gomez. De zangeres maakte na maanden in rehab haar comeback en stortte haar hart op het podium uit toen ze de prijs won voor Favoriete vrouwelijke popartiest. Zo legde ze uit waarom ze moest stoppen met haar tour:

Toch nog even over Trump. Want die was later onderdeel van het Green Day-optreden. Zanger Billie Joe Armstrong draaide niet om zijn mening over Trump heen. Tijdens het nummer Bang Bang (over schietgeweld in de VS) scandeerde hij met gebalde vuist “No Trump, no KKK, no fascist USA”.  

Prince

Ook Tyka Nelson, de zus van Prince, was aanwezig. Zij nam namens de in april overleden artiest een award in ontvangst voor beste soundtrack. Purple Rain, uit 1984, stond na de dood van Prince hoog in charts en kwam daarom in aanmerking voor de prijs. Nelson gaf een emotionele speech:
De award voor artiest van het jaar ging naar Ariana Grande. Ook Twenty One Pilots, Drake, Zayn, Selena Gomez, Adele, Enrique Iglesias, Rihanna en Chris Brown vielen in de prijzen. De hele lijst met winnaars check je hier. Meer hoogtepunten zie je bij de NOS.