41:25
Gezien
42
21-09

'Dit programma is een eye-opener'

Hoe kan het dat Marokkaanse jongens vaak de beste van het team zijn, maar ze uiteindelijk toch de top niet halen?

De aflevering van Kaaskop of Mocro over de mentaliteit van Marokkanen maakt een hoop los. Herkent Ajouad zelf eigenlijk iets in de verhalen uit het programma? "Ik herkende een heleboel in die jongens, vooral met de voetballer Bel Hassani van AZ. Daar herkende ik toch een bepaalde koppigheid waar je tegenaan loopt. Dat is wel een eye-opener."

"Ik was verrast om te horen wat de redenen zijn waarom het fout ging met ex-voetballer Yassine Abdellaoui: trots en eer. Dat vind ik zo zonde om daardoor die hele carrière laten beïnvloeden en verpesten. Daar schrok ik van. Al die jongens zeiden hetzelfde: dat ze moeilijk met autoriteit om kunnen gaan en dat het vaak kwesties zijn van trots en eer."

En weet Ajouad na anderhalf seizoen of hij een of kaaskop of een mocro is? "Hoe meer afleveringen ik maak, hoe dichter ik bij mezelf kom, hoe meer ik tot de conclusie kom dat ik een gebalanceerde mix wil en kan zijn. Ik zou eigenlijk helemaal niet willen kiezen ook, het is leuk om the best of both worlds mee te nemen."

Bekijk hier de aftertalk van Kaaskop of Mocro, waar Ajouad publieksvragen over de uitzending beantwoordt. 

 


Ajouad: Kaaskop of Mocro zie je iedere donderdag om 21.45 op NPO 3 en aansluitend de Aftertalk op NPO3.nl