28-04

Dit bepaalt de prijs van een tattoo

Je betaalt overal een andere prijs voor je tattoo. Hoe zit dat nou precies?

Een klein ankertje, een immense draak of de roos met dolk. Een kwárt van de Nederlanders tussen de 18 en 50 jaar heeft tenminste één tatoeageDe Rekenkamer onderzocht van naald tot draad wat een tattoo kost.

Inkt

Tattoos heb je in alle maten. En ook in alle kleuren. Het is de inkt die het plakplaatje tot leven brengt. Bij de grootste importeur heeft de tatoeëerder keuze uit ruim 250 verschillende kleuren inkt.

Tess test hoeveel kleuren er bij een tattoo van een dolk worden gebruik. Het zijn er 8. Voor het prijskaartje van €28,-.

Naalden

Hoe goed een tattoo uit de verf komt, hangt grotendeels van de naalden af. En die heb je in veel vormen. De buitenlijn en kleurrijke vlakken worden door een ronde naald gemaakt. Terwijl de platte naald zorgt voor de schaduwen.

Tess heeft er in totaal zes nodig, wat €9,- kost bij de exporteur.

Diversen

Met alleen de inkt en de naalden zijn we er nog niet. Inktcupjes, plasticjes, vaseline en spullen voor de hygiëne maken de som rond door er €8,- bij op te tellen.

Voor de dolktattoo zitten we nu op €45,- aan inkoopcenten.

Vakmanschap

Iedere tatoeëerder is een kunstenaar. Hij of zij heeft vaak flink geïnvesteerd in zijn studio. Een tatoeëermachine met daarbij alle poespas kost al bijna duizend euro. En de ligbanken, stoeltjes, kastjes en aankleding van de studio zijn ook onmisbaar.

Maar.. voor het vakmanschap wordt natuurlijk het meeste gevraagd. Een starttarief van €75,- wordt aangevuld met een uurtarief van €125,- en leidt uiteindelijk tot een totaalprijs van €450,- voor de dolktattoo.

Het mag dus wat kosten. Maar een tattoo weghalen kost flink wat meer. Hoeveel? Dan check je in de video hierboven!