Dirk Kuyt steunt actie sportteams voor mensen met een beperking

47:58
Gezien
67
Bij aflevering Van bloemen en bijen tot roadful rijden

Veel G-teams in Nederland – dat zijn teams speciaal voor mensen met een beperking – komen spelers tekort. Zo ook het G-team van VFC Vlaardingen. Het GREAT-team trekt alles uit de kast om nieuwe spelers te werven voor de jongens van VFC.

In Make Holland Great Again gaat het GREAT-team op zoek naar vier nieuwe spelers voor het G-team van VFC Vlaardingen. Het is namelijk belangrijk dat mensen met een beperking ook kunnen ervaren hoe leuk sporten is. Ondanks diverse oproepen in de regio is VFC er alleen niet in geslaagd nieuwe spelers te kunnen vinden. Het GREAT-team pleegt vele telefoontjes en gaat persoonlijk langs bij verschillende zorginstellingen, maar het blijkt niet makkelijk om mensen te werven voor het G-team. 
Tijd voor heavier measures. In heel Vlaardingen worden folders geplakt, opgehangen en uitgedeeld. En met resultaat. Sahil’s geduld wordt op de proef gesteld, maar uiteindelijk komen er vier nieuwe jongens naar de open training van VFC af, die het zo leuk vinden dat ze zich gaan inschrijven bij het team! 
Voor het G-team van VFC Vlaardingen is de missie geslaagd, maar er zijn nog vele G-teams in Nederland die ook een tekort aan spelers hebben. En daarom maakt Sahil voor één dag een carrièreswitch. Hij produceert een rapnummer waar Ronnie Flex en Boef jaloers op zouden zijn. 


Niet alleen de jongens van VFC Vlaardingen, maar ook ex-topvoetballer Dirk Kuyt geeft aan ‘superblij’ te zijn met de uitzending van Make Holland Great Again. Al in 2005 richtte hij de Dirk Kuyt-Foundation op om mensen met een beperking te laten ervaren hoe leuk sporten is. Dus: laten we van alle G-teams, GREAT-teams maken! 
Op de site van BNNVARA kun je jezelf of een bekende in contact brengen met een G-team bij jou in de buurt.