Dierenhaar

30:00
Gezien
14
Bij aflevering Varkenshaar

We schilderen met kwasten van varkenshaar. Maar gebruiken we ongemerkt meer producten van dierenhaar? De Keuringsdienst zocht het voor je uit.

Wimpers van nerts

Het dragen van een jas van nertsenbont is tegenwoordig een zonde, maar op een andere manier is nertsenhaar in de afgelopen jaren mateloos populair geworden: er worden namelijk nepwimpers van gemaakt. Een aantal jaren geleden gingen beroemdheden ons voor, maar tegenwoordig heeft bijna iedere schoonheidssalon de nertsenwimpers in zijn assortiment.

Eekhoornkwast

Je komt nog meer dierenhaar tegen in schoonheidssalons, want professionele visagisten zweren bij make-up kwasten van dierenhaar. In volgorde van populariteit worden deze kwasten gemaakt van: eekhoorn-, nertsen-, dassen-, wezel-, pony- en geitenhaar. Kwasten van dierenhaar hebben volgens kenners een mooier effect dan synthetische kwasten.

Penselen van dassenhaar

Ook kunstschilders zweren bij penselen van echt dierenhaar. Voor deze penselen wordt vooral eekhoorn-, marter-, dassen- en runderhaar gebruikt. Kunstschilders hebben over het algemeen een voorkeur voor dierenhaar, omdat het verf beter vasthoudt en omdat het door de structuur een mooier effect geeft dan synthetisch haar.