20-10
reizen

Deze Urban Exploring accounts moet je volgen op Instagram

In navolging van Exitus zijn wij ook helemaal verslaafd geraakt aan Urban Exploring. En dus hebben we wat Insta-accounts verzameld.

De mannen van Exitus zijn niet de enigen die aan Urban Exploring (het bezoeken van locaties, door de mens gemaakt, die verlaten of verboden te bezoeken zijn) doen. En sinds de komst van Instagram is het aantal urban explorers zelfs toegenomen. Niks is namelijk lekkerder dan likes binnenharken met je grootste hobby. Maar je kunt natuurlijk ook meekijken met andere explorers.

Dus als je zelf niet op pad durft te gaan, dan raden wij deze Instagram accounts aan om te volgen:

@Trashhand
Deze uit Chicago afkomstige explorer is inmiddels zo bekend geworden dat grote merken hem inhuren voor reclame-campagnes. O.a. de jeans-boer Levi's is met Trashhand op stap geweest voor een fotoshoot. Niet slecht voor iets dat eigenlijk een illegale activiteit is.

@ChrisLuckhardt
Chris timmert al aan de UrbEx-weg sinds 2002 en dat is in zijn werk terug te zien. Zelfs Hollywood heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn diensten. Waarschijnlijk zijn het zulke klussen die er voor zorgen dat hij nu reisjes naar verre oorden kan betalen om daar zijn hobby uit te voeren.

@AlexPenfornis
Parijs is één van de mooiste steden ter wereld. Maar de meeste toeristen zien de Franse hoofdstad op dezelfde manier. Alex Penfornis pakt het nét even anders aan. Hij bekijkt Parijs vanuit hoeken die niemand anders ziet of te zien krijgt. Zijn werk als architect zal daar ook aan bijdragen.

#parisonthelow

Een foto die is geplaatst door Alex Penfornis (@alexpenfornis) op

@Itsabandoned
Achter het account Itsabandoned zit niet zozeer één persoon die zelf foto's schiet, maar is het een verzameling aan de beste foto's van verlaten plekken. Van pretparken tot landhuizen, alles komt voorbij.

Abandoned rollercoaster in Florida. Photo by @abandonedfl.

Een foto die is geplaatst door Beautiful Abandoned Places (@itsabandoned) op

@Flint_Photo
Peter Flint lijkt een fotograaf als vele anderen. Behendig met zijn camera, altijd de juiste hoeken en lichtinval en de focus op details die niemand ziet. Maar Peter deelt dezelfde stiekeme hobby met alle anderen op deze pagina. En tussen zijn portret- en landschapsfoto's door kun je af en toe urban exploring-pareltjes tegen komen.

Trainspotting

Een foto die is geplaatst door Peter Flint (@flint_photo) op

@Insighting
Dit account gaat je niet op plekken brengen waar geen ander mens komt, maar wilden we toch even meegeven. Insighting weet namelijk van iedere locatie een lijnenspel te maken. Iets waar wij daaaagen naar kunnen blijven kijken.

Een foto die door insighting is geplaatst op

@Beerkus
Ivan Beerkus houdt van klimmen. En dunne richeltjes. En selfies nemen. Maar vooral van klimmen. Dat zorgt voor een verzameling aan selfies vanaf de hoogste gebouwen ter wereld. En dan niet de fotoplatformen of de hoogste etages...nee, Ivan gaat een paar stappen verder. Of eigenlijk een paar stappen hoger.

After facing our fears, we begin to live #hongkong #gopro

Een foto die is geplaatst door Ivan Beerkus (@beerkus) op


Exitus: elke donderdag vanaf 1 september om 21:45u bij NTR op NPO 3