Deze stewardess zat in de cockpit met Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander is jarenlang co-piloot geweest bij KLM.

Hello, this is Willy, your captain speaking.

De afgelopen 21 jaar vloog Willem-Alexander als co-piloot bij KLM, vertelde hij vanochtend in een groot interview. NOS op 3 sprak met een stewardess die met hem heeft gevlogen. En wat blijkt, dat was vet gezellig.

Het was eind jaren negentig, en Ivonne wist al dat het een bijzondere vlucht zou worden. "Ik stond stand-by en werd opgeroepen voor een vlucht van Rotterdam naar Londen met de vraag of ik met de prins wilde vliegen."

1200x675 (1)

'Zeg maar Alex'

UUUH, ja?! "Het is een hele spontane man. Heel down to earth", vertelt ze. "Er werd nog koffie door hem gehaald. Supergalant."

Uwe Hoogheid? Nee, zeg maar gewoon Alex. We zijn collega's.

Ivonne

Ivonne vroeg hem ook nog hoe hij aangesproken wilde worden. "Uwe hoogheid? Hij zei: nee hoor, zeg maar gewoon Alex, we zijn collega's. Echt top, gewoon. Dat neemt gelijk een beetje de spanning weg."

De passagiers hadden op de vlucht van en naar Londen niets in de gaten. "De cockpitdeur stond vroeger altijd open, maar werd nu wel dichtgehouden. Dus mensen herkenden hem alleen misschien aan z'n stem. Als er een vraag gesteld werd, gaven we weinig informatie."

Daarnaast vloog hij ook onder een andere naam, vertelt Ivonne. "Er werd niet aangekondigd dat prins Willem-Alexander vloog, maar dat 'meneer van Buren de co-piloot was'."