Deze Nederlander is de jongste kickbokser van GLORY ooit

Voor de 19-jarige Imad Hadar is het een droom die uitkomt.

BAM, goed nieuws voor de 19-jarige kickbokser Imad Hadar uit Rotterdam. Hij heeft een contract getekend bij Glory, een van de grootste toernooi-organisatoren ter wereld. En daar is 'ie maar wat blij mee, vertelt 'ie aan FunX.

"Ik ga voor niemand uit de weg"

Het contract van Imad is voor 18 maanden, en het gaat de geschiedenisboeken in: "Ik ben de jongste Glory-vechter ooit, en dat is sneller gegaan dan ik dacht! Het is echt een droom die uitkomt." 

Maar hoe vet dat ook is, dat legt wel druk op iemand. "Daar hou ik me niet zo mee bezig. Mijn trainer heeft altijd gezegd dat ik talent heb, en mijn team houdt me met beide benen op de grond. Ik blijf best nuchter."

Imad zit nu in de klasse light-heavyweight, voor onder de 95 kilo. "De planning is dat ik daar nog wel twee jaar in blijf, met al doel natuurlijk de belt. Maar ik ben pas 19 jaar, mijn lichaam groeit nog dus ik zal groter worden."

De eerste wedstrijd van Imad is tegen Freddy Kemayo, op 29 april in Denemarken. "Ik wil me gaan meten met de wereldtop. Ik train hard, ik doe er alles voor. Ze mogen allemaal langskomen."