Deze gasten gaan shinen in Bollywood

De heren van het A1-team van hockeyclub Alecto gaan figureren in een Bollywoodfilm

Met je hockeyskilss kan je verder komen dan alleen het veld. Letterlijk, want het hele A1-team van de hockeyclub Alecto uit Leiderdorp vliegt half oktober naar India om te spelen in een Bollywoodfilm.

Yup, je leest het goed: spelen in een Bollywoodfilm. FYI, Bollywood is booming. Er worden drie keer meer films dan in de US of A gemaakt en er gaan twee keer zoveel bioscooptickets over de toonbank. Je kan dus rekenen op een flink publiek. 

"Het begon met een oproep van een castingbureau dat op zoek was naar een westers hockeyteam van jongens tussen de 15 en 18 jaar die een aardig potje konden hockeyen, vertelt Guy van Iperen van Alecto. "In het begin dat ik dat het een grap was maar je gaat dan toch mee in de race en uiteindelijk kregen we te horen dat we uitgekozen waren."

Ze werden natuurlijk niet zomaar uitgekozen, om selectie te doen moesten de heren allemaal een filmpje opsturen om te laten zien wat ze met een bal konden; middenin de vakantie. Dus dan krijg je dit soort taferelen:

Of aan 't strand:

Of ergens op de camping:


In totaal probeerden zo'n 20 tot 30 teams uit de hele wereld de rol binnen te slepen, maar was Alecto uit Leiderdorp dus de beste. 

De hele reis naar India wordt betaald en verzorgd door het productiehuis, maar er komt nog een hele hoop meer bij kijken vertelt Guy. "Iedereen moet paspoorten hebben, ingeënt worden, visums regelen en toestemming krijgen van hun ouders, dat is nogal wat." Ook de scholen moeten op de hoogte zijn want alle hockeyers zijn nog gewoon leerplichtig. "We hebben de opnames moeten verplaatsen naar de herfstvakantie en twee extra dagen vrij moeten regelen van school. Gelukkig kon dat."

De groep vertrekt op 14 oktober naar Delhi, vanaf daar moeten ze nog vijf uur met de bus naar hun hotel. Eerst krijgen ze twee dagen lessen in acteren en hoe ze zich moeten gedragen op de set. "Niemand van ons heeft ervaring in acteren", vertelt Guy. Daarna staan er vijf opnamedagen gepland in het grootste stadion van India. Op 24 oktober vliegt de groep weer naar huis.

De film is een waargebeurd verhaal dat gaat over een jongetje dat opgroeid in de sloppenwijken van India en begint met hockey. Het jongetje is zo goed dat hij uiteindelijk in het nationale elftal van India terecht komt. Alecto A1 gaat allemaal verschillende westerse teams spelen waartegen India het gaat opnemen. 

Betaald krijgen ze niet, maar een hele vette ervaring wordt het wel. "Bollywood is twee keer zo groot als Hollywood. Van de top-10 best betaalde acteurs en actrices komen er drie van hen uit Bollywood!"