Deze app kan je leven behoorlijk zuur maken

Want je kan berichtjes van je ouders niet zo makkelijk meer negeren. Drie keer raden wie ‘m bedacht...? Jup, een vader.

Oké, toegegeven: als je vader of moeder belt of appt, dan heb je gewoon niet altijd zin om te reageren. Zeker niet als je aan het gamen bent, door je insta-timeline scrolt of met vrienden aan het appen bent. Oké, eigenlijk heb je er gewoon nooit echt zin in. 

Wel nu, deze vader bedacht een app waardoor je de berichtjes van je ouders niet meer zo makkelijk kunt negeren. Ook al heb je je mobiel op stil staan. 

De bedenker van de app, de Britse Nick Herbert, had zelf moeite om contact te krijgen met zijn 13-jarige zoon. En toen dacht hij: als de wekker op je mobiel ook geluid maakt als je telefoon op stil staat, dan moet dat ook bij berichtjes kunnen. Dat bleek inderdaad zo te zijn. 

De app ReplyASAP negeert de stil-functie, waardoor berichtjes van je ouders altijd met veel lawaai op je telefoon verschijnen. Je mobiel gaat (gelukkig) niet op slot, maar het berichtje vult wel je scherm op – dwars door bijvoorbeeld het gamen heen. 

De enige manier waarop het berichtje weer weggaat en het geluid stopt, is door op de knop 'reageren' of 'negeren' te drukken. Bij die laatste optie krijgen je ouders wel alsnog een automatisch antwoord dat jij hun berichtje hebt gelezen.

Nick denkt dat je door de app minder snel wegkomt met een smoesje als: goh, pap, mam, ik had jullie berichtjes niet gelezen. Of dat echt zo is… Tja, oordeel zelf.