Dennis Weening en Micky Hoogendijk over wegen van ijs! | De Gevaarlijkste Wegen

Bij aflevering Canada

"We hebben iets aan onze auto!"

Flirten met houthakkers, schieten op beren, spinnende banden en een auto die door moet naar de garage. Zet dat tegenover bomaanslagen en jeugdtrauma's en dan heb je een redelijke samenvatting van deze uitzending. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de afgronden. Want ja, die waren er natuurlijk ook. 

Route
Gevaarlijkste Wegen afl5 - Routekaartje web

Wat moet ik weten van Canada?
- Hou je van natuur? Dan zit je in Canada goed. Je moet dan vooral even op bezoek bij het Banff National Park! Dit is Canada's beroemdste en oudste nationale park.
- In de auto zitten niet helemaal je ding? Dan is The Great Trail, een autovrije fietstocht, zeker iets voor jou. Dit is wel een 24.000 km lange route van West- naar Oost-Canada! Killerkuiten gegarandeerd. 
- Natuur niet zo je ding? In de Canadese provincie Alberta ligt de stad Edmonton. De stad heeft de bijnaam: The Festival City. Dit is te danken aan * verrassing * de hoeveelheid festivals die daar worden georganiseerd. Van eten tot kunst, van muziek tot religie. Keuzestress!

Meer zien van Canada?
Evi is voor 3 op Reis in het natuurpark Elk Island Park, waar ze bevers en bizons in het wild spot! Zou je die ook kunnen eten?

De uitzending:
Klein, een beugel en zat op paardrijden
Denk je aan Dennis, dan denk je aan een vrolijke Hagenees. Denk het accent er even bij. Maar zo zelfverzekerd als nu, dat is hij niet altijd geweest. 

Testosteron
Mannen en geweren. Wat is dat toch? Micky bekijkt het gelijk praktisch. Kan je beren eten? 

Bomaanslag
Micky vertelt Dennis over de bom die haar leven verwoeste. Haar man verloor zijn onderbenen en zij kreeg een miskraam. De dader is nooit gevonden...

Spinnende banden
Ondanks de bevroren wegen en de sneeuw krijgen Dennis en Micky het er warm van. 

Daar ging de bumper
Dat Micky van doorrijden houdt, dat is al snel duidelijk. Met het gegil van Dennis als bewijs. Tip van de redactie: zet het geluid wat zachter.   

Meer routes?
Hans Kazan en Brownie Dutch crossen door Montenegro!
Of ga voor de tropische jungleroutes van Indonesië!
De 'Road from hell' meer je ding? Dan moet je naar Tadzjikistan!
Thomas Dekker en Maik de Boer over zandweggetjes in Mexico. 


Kijk de afleveringen van De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld hier terug!