30-06

Deelnemers Chef in je oor bekend

Twee topchefs, twee BN’ers en één gerecht. Dat zijn de ingrediënten voor het nieuwe programma Chef in je oor, de meest uitgekookte kookwedstrijd van de Nederlandse televisie.

De sterrenchefs mogen zelf geen stap in de keuken zetten. En om het nog moeilijker te maken, kunnen ze hun bekende teamgenoten alleen van een afstand via een oortje instructies geven. In de eerste aflevering strijden chefkok Erik van Loo en presentator Pepijn Gunneweg tegen chefkok Stefan van Sprang en actrice Fockeline Ouwerkerk. Welk team het beste gerecht kan bereiden wordt bepaald door een culinair recensent. Het winnende team mag eten bij het sterrenrestaurant van de andere chefkok. Chef in je oor wordt gepresenteerd door Klaas van der Eerden en is vanaf dinsdag 17 mei wekelijks om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Sterrenchefs

De chefs uit de eerste aflevering hebben beiden twee Michelin-sterren. Erik van Loo is bekend van restaurant Parkheuvel in Rotterdam en Stefan van Sprang kookt de sterren van de hemel in restaurant Aan de Poel te Amstelveen. Beiden teams gaan voor de winst en geven hun eigen draai aan de kookopdracht. Presentator Klaas van der Eerden: “Dat het werken in de keuken onder druk niet altijd zonder risico’s is, wordt al direct in de eerste aflevering duidelijk als een theedoek in de fik vliegt en Pepijn zichzelf pijnlijk verwond. Maar, ‘the show must go on’ in een sterrenrestaurant…” 

In de tweede aflevering gaan chefkok Edwin Vinke (De Kromme Watergang) en acteur Ruud Feltkamp strijden tegen chefkok Joris Bijdendijk (RIJKS en voorheen Bridges) en cabaretier Richard Groenendijk. 

Andere bekende deelnemers van Chef in je oor zijn onder anderen Filemon Wesselink, Annemieke Schollaardt, Fred van Leer, Anne-Marie Jung, Roué Verveer, Brownie Dutch en Tim Douwsma.

De andere sterrenchefs die meedoen aan het programma zijn onder anderen Ron Blaauw van restaurant Ron Gastrobar in Amsterdam (1 ster) en Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen (2 sterren).

Klaas leidt ons rond
Na de opnames van de eerste aflevering is het nu al een grote bende in de keuken van Chef In Je Oor. Tussen alle potten, pannen, plakkerige ranzigheid en etensresten door geeft Klaas toch nog een deskundige rondleiding.

Foto: Michel Schnater

NPO 3 FOOD
Nog meer honger? Kijk op npo3.nl/FOOD FOOD logo zwart klein


Chef in je oor, vanaf dinsdag 17 mei wekelijks om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 3