Deal met de dood

Clinton Young wacht in de VS op de uitvoering van zijn doodstraf, maar er zijn sterke twijfels over of hij wel schuldig is.

Jessica Villerius maakte de docu Deal met de Dood over de nu dertigjarige Clinton om de zaak van Clinton te heropenen en om alle betrokkenen in het proces opnieuw te spreken. "Dat iedereen zijn gepaste straf krijgt en in het allerbeste geval krijgt niemand de doodstraf. Want ik gun niemand de doodstraf", zegt Jessica.

Hoe zat het ook alweer?
In 2001 worden Clinton Young en drie vrienden gearresteerd vanwege een dubbele moord in Texas. De drie anderen getuigen dat Clinton de schutter is terwijl Clinton zwijgt tijdens zijn verhoor. De zaak rammelt echter aan alle kanten. De getuigenissen zijn tegenstrijdig, forensisch bewijs wordt niet getest, niet voorgedragen aan de jury of 'raakt zoek'. Toch wordt Clinton ter dood veroordeeld.

Dit verhaal klinkt eigenlijk te bizar om te geloven, toch is het waar. Jessica Villerius ging het bewijs achterna, deed nieuw onderzoek en sprak de andere betrokkenen in de gevangenis. We spreken Jessica Villerius over deze indringende docu nog voor bekend werd dat de executiedatum is vastgesteld 26 oktober 2017.


Kijk hier de hele documentaire Deal met de Dood