Reizigers

De wereldreis van - Rianne Brouwer (18)

36:24
Gezien
9
Bij aflevering Rianne Brouwer, Laos

Jong, sportief, veel vriendinnen en lekker vaak de schaterlach. Dat is Rianne Brouwer van 18 jaar. Na haar vwo-examen gaat een langgekoesterde droom in vervulling: reizen. Rianne heeft zin in vrijheid. Ze wil weten hoe het is om zonder luxe te leven. Ze wil even weg uit het kleine Bakkum.

Aah chaos!
De reis van Rianne begint rommelig. Ze denk er helemaal klaar voor te zijn als er een negatief reisadvies voor Bangkok komt. Balen. Ze gooit last-minute haar plannen om en besluit te starten in Vietnam. Vliegticket omboeken en gewoon gaan! Rianne is vastberaden. Op Schiphol aangekomen ontdekt ze dat een visum nodig is voor Vietnam.. Chaos! Ze boekt ter plekke een ticket voor Kuala Lumpur, Maleisië. Want Rianne moet en zal op reis. 

Genieten van het leven
Tijdens het reizen komt Rianne helemaal los. Los van huis, los van Bakkum, ze geniet! Ze verblijft ze eerst in Kuala Lumpur en gaat vanuit daar verder naar Vietnam. In Vietnam bezoekt ze onder andere Mui Né. Hier ontmoet ze Alex. Een Australische jongen, die haar leert poolen. Samen zien ze de zon opkomen op het strand. De twee hebben een unieke klik! Helaas hebben ze andere reisschema’s en scheiden hun wegen. Ze besluiten contact te houden.

Backpack familie
Na een fantastische periode in Mui Né reist Rianne door Cambodja. Op naar Thailand, waar het negatieve reisadvies helemaal ingetrokken is. Hier viert ze Kerst en Oud en Nieuw met alle backbackvrienden die ze onderweg heeft ontmoet. Ook Alex komt naar Thailand omdat hij Rianne wil zien. De twee besluiten het reisschema op elkaar af te stemmen. Ze gaan samen naar Laos en reizen naar een idyllische plek in het binnenland. Maar daar gaat het mis…


Break Free, elke donderdag, 21.00 uur, BNN, NPO 3