De vijf beste voedsel-fragmenten

De Foodweken zijn bijna voorbij. Hoog tijd om terug te blikken met vijf gouden food-fragmenten van NPO 3!

1) Keuringsdienst van waarde - Chipsproevers
'Mijn vader werkt bij McDonalds', zegt een kindje in een reclame voor een niet nader te noemen fastfoodketen. Want dat is het allercoolste beroep op aarde. Nou, wellicht niet! Professioneel chipsproeven solliciteert ook hard naar die titel. Iedere dag bepalen zij in een chipsfabriek of de chips wel goed genoeg smaken en kraken.

2) Broodje Gezond- Melk verkleint kans op beroertes
Is melk nou gezond of niet? Deze vraag verdeelt hele continenten in voor- en tegenstanders. Hoe het ook zij, volgens onderzoekers zou melk de kans op beroertes kunnen verkleinen. Dat is sowieso goed voor elk...

3) Keuringsdienst van Waarde Quiz- Verveelde Garnalenpellers
Tien uur garnalenpellen is niet de allerboeiendste manier om de dag door te komen. Maar Thailand doen garnalenpellers dit liefst zes dagen per week. Maar wat doen zij om niet ten onder te gaan aan verveling?

4) Keuringsdienst van Waarde - Wodka stijgt Ersin naar het hoofd.
Ik zeg: Rusland. Grote kans dat jij dan zegt: wodka! Het land van grizzlyberen, Poetin en de goddelijke witte water. Ersin gaat naar twee Russen om samen met hen huis gestookte wodka te drinken. En dat is geen kattenpis.

5) Keuringsdienst van Qaarde Quiz - Het ontstaan van Tony Chocolonely
Man man man, de lekkerste chocola is al bijna niet meer weg te denken uit het schap. Maar weet jij nog hoe Tony ooit is ontstaan? Jaja, bij onze eigen Keuringsdienst.