De vetste muziekdocu's van 2017

Hiphop is allang geen kleine subcultuur meer, maar in 2017 veroverde het definitief de Nederlandse muziek. In deze docu's zie je hoe.

Ronnie Flex - Alleen met iedereen
Hij bewijst dat het verdomd snel kan gaan in het leven. In no-time is hij niet meer weg te denken van de radio en de dansvloer. In deze docu zie je hoe de man van Drank en Drugs zijn tweede album maakt. Laatst zat hij trouwens ook bij Pauw over het boek Hiphop in Nederland, best een leuk fragment.


Broederliefde helpt
Het lijkt soms alsof het succes de mannen van Broederliefde zomaar is komen aanwaaien. Zo zien ze het zelf niet. Ze hebben er keihard voor gewerkt en ze zullen nooit vergeten waar ze vandaan komen, daarom helpen ze mensen in Rotterdam die het niet zo breed hebben als zij.   


#DJ
Een DJ wil het iedereen in de zaal naar de zin maken, maar wie bekommert zich eigenlijk om degene die in de DJ-booth staat? Bram Fidder zit in een raket naar de top maar hoe lang houdt hij het vol zijn onzekerheden weg te drukken met liters drank en bergen drugs?


Typhoon, Blues & Blessings
Het intelligente hart van de Nederhop. Zo mag je Typhoon inmiddels wel noemen. Dat hij het ver zou schoppen dacht zijn beste vriend altijd al, daarom legde hij Typhoons meteorische weg naar de top vijf jaar lang vast. 


Kenny B
"Praat Nederlands met me, even Nederlands met me." Er zijn duizenden liedjes over Parijs gemaakt, maar geen een in het Nederlands die zo pakkend is. Het vrolijke liefdesliedje veranderde het leven van zanger Kenny B onherroepelijk: uit het niets was hij ineens een grote Nederlandse ster.  

Kerstheader

Hardst gelachen Pakketje Fragment jippigste momenten
Schokkendste momenten top2000docus virals
Meest gestreamd Verborgen parels muziekdocu's