De vetste muziekdocu's van 2018

Coldplay Live in São Paulo

In de aankomende kerstweek zit NPO 3 bomvol met de beste muziekdocu's. We trappen af met niemand minder dan de band Coldplay. De docu gaat over het concert in São Paulo tijdens hun A Head Full Of Dreams tour.


George Michael: Freedom

Nummer 2 op de planning is de Britse popzanger George Michael. De docu gaat over het begin van Georges loopbaan begin jaren '90, waarin zijn solo-album 'Listen Without Prejudice': Volume 1 uitkwam. Tot ergernis van platenmaatschappij Sony weigerde Michael deze te promoten. Aan het woord in de docu: Elton John, Stevie Wonder, Liam Gallagher en Mary J. Blige.


Glennis Grace zingt whitney, Live in Amsterdam

In oktober stond Glennis Grace in een uitverkocht AFAS Live met de show waar zij sinds klein meisje al van droomde. Ze bracht een prachtig eerbetoon aan haar heldin en inspiratiebron Whitney Houston.


Unknown Brood

Op woensdag 11 juli 2001 sprong rock-'n-rollmuzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. Unknown Brood duikt in het verleden met niet eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden.


Queen: Rock the World

Het jaar is pas voorbij als Freddy Mercury 'Bohemian Rhapsody' heeft gezongen. In deze docu staan we stil bij het 40-jarig jubileum van het album 'News of the World'. Je weet wel van We Are the Champions.


Duran Duran: There's Something You Should Know

Duran Duran heeft de muziekstroming New Romantic van begin jaren 80 op de kaart gezet. De tieneridolen van toen vertellen over hun plotselinge megasucces en laten ons toe in het repetitielokaal en bij de voorbereidingen op hun laatste concert van de Paper Gods tour in Tokyo.


Elton John: I'm still standing - a Grammy Salute

Elton John sleepte in zijn loopbaan meer dan 35 gouden- en 25 platinum platen in de wacht en verkocht meer dan 300 miljoen platen wereldwijd. Hij won vijf maal een Grammy. In deze show wordt hij bejubeld met uitvoeringen van zijn eigen hits, nu gezongen door artiesten die dit jaar zelf genomineerd waren voor een Grammy.


Het beste van... ABBA

Bekende Nederlanders bekijken beeldmateriaal van de wereldberoemde Zweedse formatie en bespreken het gevoel dat ABBA nog steeds bij hen oproept. Van hun grote doorbraak Waterloo tot hun laatste hit One of us, het komt allemaal voorbij.


Classic Albums: Amy Winehouse - Back to Black

Het album Back To Black zette Amy Winehouse in 2006 in de schijnwerpers, met hits als Rehab en Love Is A losing Game. De film laat zien hoe dit klassieke album zich ontwikkelde.


hardst-gelachen-cadeau beste-fragmenten-cadeau beste-muziekdocus-cadeau-roze
leukste-karakters beste-first-dates-cadeau-roze beste-van-3lab-roze
Beste-films-en-series-cadeau grootste virals-cadeau heetste-momenten