De Vergelijkers: hoe maak je milieubewuste keuzes?

Bij serie De Vergelijkers

Is elke dag een papieren krant lezen niet zonde van de bomen? Is het beter om de krant via je telefoon te lezen? Hoe duurzaam is de regendouche in een all inclusive hotel, in tegenstelling tot wat kampeerders achterlaten in de natuur nadat de tent met veel moeite is opgevouwen?

We willen met z'n allen steeds meer duurzame keuzes maken. Maar elk alledaags product dat we gebruiken - denk aan kranten, kleding, voedsel - heeft zo z'n plus- en minpunten. Het is best lastig om al die groene voornemens dan ook echt uit te voeren. Denk aan je nieuwjaarsvoornemens, die heb je na een week ook alweer de deur uitgegooid. Daarom zijn Sofie van den Enk en Daan Nieber er in De Vergelijking voor jou om je nuttige tips en inzichten te geven bij het maken van groene keuzes.

niet alleen voor klimaatgekkies

Sofie van den Enk: ''Ik ben heel blij dat ik in deze tijd aan dit belangrijke onderwerp een bijdrage kan leveren in de vorm van De Vergelijkers. Waar vroeger alleen klimaatgekkies zich bezighielden met dit onderwerp, is het nu voor iedereen. We hebben een toegankelijk programma gemaakt waar je iets aan hebt. Daar ben ik trots op!''


De Vergelijkers, vanaf donderdag 17 oktober om 21.45 bij KRO-NCRV op NPO3.