De Tour de France via Instagram volgen

De mooiste plaatjes van de Tour de France die de tv niet halen, komen voorbij op Instagram. En ook daar is het waard om de Ronde te volgen.

Of je nou geïnteresseerd bent in wielrennen of niet, de Tour de France is altijd de moeite waard om te volgen. De sport leent zich namelijk perfect voor mooie shots van de omgeving. Kijk dus niet gek op als je helikoptershots van een kasteel, kathedraal of waterval voorbij ziet komen tijdens de koers. Zie het als een stukje 3 Op Reis tussen Studio Sport door.

Deskundige fotografen
Maar niet alleen de omgeving zorgt voor een beetje eye-candy. Laat deskundige fotografen los in een wielerpeloton en ze schieten de mooiste plaatjes van details die jij nog niet had gezien. Of ze springen achterop een motor om met 50 km/u een close up te schieten van een gedemarreerde renner. Alles voor de perfecte foto.

De mooiste Instagram accounts
Die plaatjes delen ze niet alleen met hun opdracht-/werkgevers, maar ook met de rest van het webs. En wij hebben de mooiste accounts voor je verzameld:

@wouterroosenboom
De Nederlander Wouter Roosenboom is één van de beste fotografen die het peloton volgt. Hij heeft een bijzondere kijk op de wielersport en weet hele verhalen te vertellen met zijn foto's. Niet voor niets wordt hij ingehuurd door profploeg Giant-Alpecin om de teamfoto's te maken. 

@tdwsport
Aan het eind van elke dag is het vaak dezelfde man die de persruimte als laatste verlaat. Bijna altijd is dat Tim de Waele. Deze Belgische wielerfotograaf gaat zó op in zijn werk dat hij vaak de klok uit het oog verliest.

This pic reminds me at Pamplona-Spain during the famous street-bull corridas, but in this case with cyclists instead #Giro #Stage18 #Pinerolo #Public #Fans #cycling @pimligthart @giroditalia #tourofitaly

Een foto die is geplaatst door Tim De Waele (@tdwsport) op

@teamsky
Het Britse Team Sky levert al een paar jaar de grootste kanshebbers op de eindoverwinning van de Tour, maar ook nog eens het leukste account van alle ploegen. Kijk mee hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij een ploeg die gaat voor geel in Parijs.

💪🏻💪🏻💪🏻 ・・・ Freezing our 🍑's off ❄️

Een foto die is geplaatst door teamsky (@teamsky) op

@karenm.edwards
Bij wielrennen denk je niet direct aan Ierland. Maar voor wielerfoto's kun je er ook prima terecht. Karen Edwards specialiseert zich in het uitvergroten van de kleinste details. En in de benen van renners en rondemissen.

I tell myself you don't mean a thing, And what we got, got no hold on me But when you're not there I just crumble I tell myself I don't care that much, But I feel like I die 'til I feel your touch, Only love, only love can hurt like this, Only love can hurt like this Must have been a deadly kiss Only love can hurt like this. PALOMA FAITH || ONLY LOVE CAN HURT LIKE THIS #procycling #rocknrolla

Een foto die is geplaatst door KAREN M. (@karenm.edwards) op

@jeredgruber
Jered Gruber is geboren in Amerika, maar heeft al jaren geen vast woonadres meer. Hij reist samen met zijn vrouw Ashley de hele wereld af (vaak op de racefiets) op zoek naar de mooiste foto. Een zoektocht die nooit zal eindigen natuurlijk.

The Maglia Rosa, @bobjungels, leads the break onto the narrow, cobbled streets of Asolo at the end of yesterday's fantastic final hour. | @ashleygruber shot! #giro

Een foto die is geplaatst door Jered Gruber (@jeredgruber) op

@kramon_velophoto
Op de weg, de baan of het mulle zand; als er meer dan twee mannen op een fiets zitten, dan staat de Belg Kristof Ramon er wel met zijn camera naast. Gelukkig maar voor ons.

Welcome to my feed @chrisfroome . Let’s go with the bullet-position for today shall we? cheers. #TDF

Een foto die is geplaatst door Kristof Ramon (@kramon_velophoto) op

@onthebackfoot
Voor classic wielerfoto's kun je terecht bij onthebackfoot. Veel sentiment, vaak grappig om te zien hoe een wielrenner er in de 80's uit zag. En die shirts...wow.

@procyclingtrumps
Bij Pro Cycling Trumps hebben ze het voor elkaar gekregen om een kaartspel te maken van wielrenners van toen en nu. Van bijna alle coureurs zijn wel cartooneske plaatjes gemaakt en de spellen zijn aan te schaffen om thuis te spelen.

Congrats Chris Froome in his 3rd #Dauphine win 💛🏆🏆🏆👏 #criteriumdudauphine #chrisfroome #teamsky #maillotjaune #procyclingtrumps

Een foto die is geplaatst door Pro Cycling Trumps (@procyclingtrumps) op

@puckmoonen
De 20-jarige Puck Moonen is een groot talent bij de dames, maar heeft haar populariteit op Instagram ook aan andere zaken te danken. Maar we moeten geïnteresseerden teleurstellen: ze is al bezet.

Indoor session got me like 😒😒😒

Een foto die is geplaatst door Puck Moonen (@puckmoonen) op

Zeer waarschijnlijk zullen ze niet allemaal bij de Tour aanwezig zijn. Maar als wij de organisatie van de Ronde van Frankrijk waren geweest, dan hadden we ze in ieder geval uitgenodigd.

Headerfoto: Wouter Roosenboom


NOS Tour de France, vanaf zaterdag 2 juli om 12:15u op NPO 1