De toekomst is fantastisch! Toch?

Bij serie De toekomst is fantastisch

Designerbaby's, vergeetpillen, bio-geprinte organen, mind uploads en een heuse 'robo judge'. Klinkt allemaal vet futuristisch. Onwaarschijnlijk zelfs. Toch zijn dit begrippen die over 20 jaar misschien wel de normaalste zaak van de wereld zijn.

In De toekomst is fantastisch wisselen documentatie en fictie elkaar af. Presentatoren Marijn Frank en Tim den Besten gaan in gesprek met visionaire wetenschappers en denkers van nu. Wat zijn de uitvindingen en ontwikkelingen die ons leven in 2039 ingrijpend zullen veranderen? Technologische snufjes die nu nog compleet out of our league lijken, maar over 20 jaar de normaalste zaak van de wereld zullen zijn. Hoe fantastisch is de toekomst dan écht? Met fictiescenes zie je hoe al deze uitvindingen in de toekomst gebruikt worden.

designerbaby's?

De thema's die aan bod komen liggen dicht bij het dagelijks leven: voortplanting, geheugen, zintuigen, kunstmatige intelligentie en de dood. Hoe planten we ons straks voort? Wat kunnen we straks allemaal bepalen voor een baby uit een kunstmatige baarmoeder? Hoe sterven we? Vertrouwen we minder op mensen, en meer in kunstmatige intelligentie? En hoe ver strekt dat vertrouwen in kunstmatige intelligentie, als het er echt op aankomt?


De toekomst is fantastisch, vanaf donderdag 17 oktober om 20.55 bij VPRO op NPO3.