De snelste quiz op aarde

Bij aflevering Quickest Quiz Promo

Ben jij slimmer dan Einstein en sneller dan Verstappen? In het programma De Quickest Quiz gaat het er om wie het slimst én wie het snelst is

Presentator Jan Versteegh knalt het nieuwe jaar in met de allersnelste en vrolijkste kennisquiz op aarde. In drie vliegensvlugge rondes van één minuut worden de BN’ers in twee teams getest op hun algemene kennis door razendsnel te drukken en te swipen op hun tablet. Ze geven in één minuut antwoord op 20 vragen zoals: Is de pinda een vrucht? Sneed Vincent van Gogh zijn linker- of zijn rechteroor af? Kunnen pinguïns ijsberen? En zong Justin Timberlake bij Take That?

Dat is allemaal voor latere zorg. Eerst de antwoorden uit de quiz hierboven.

1 Hebben blondines altijd blauwe ogen?
Blondines hebben váák blauwe ogen, maar lang niet altijd. En dat blauwogige blondines dom zijn klopt ook al niet. Volgens Amerikaans onderzoek zijn blauwe ogen een blijk van een hoger IQ. Mensen met blauwe ogen blijken een groter talent te bezitten voor strategisch denken. Mensen met lichte ogen presteren op dat vlak ook beter, maar mensen met blauwe ogen in het bijzonder. Hoe dit kan weet niemand, maar wellicht komt het antwoord na meer onderzoek aan het licht.

2 Kan een olifant springen?
Ja, maar ze breken daarbij wel hun poten. Dus of het verstandig is voor een olifant om te gaan springen...?

3 Is Twerken een dans?
Jazeker! De betekenis van twerken of twerking in het Nederlands is erg eenvoudig uit te leggen al is de herkomst van het woord twerking of twerken niet helemaal duidelijk. De meest gebruikte uitleg is dat het woord een combinatie van de woorden twisting en jerking is in het Engels dat draaien en trekken betekent.

4 Is zoenen goed voor je tanden?
Ja, want je maakt tijdens het zoenen extra speeksel aan en tanden houden van speeksel. Sterker nog, ook het speeksel van een ánder is goed voor jouw gebit! Dus op tandartsadvies: bek er op los!

5 Groeien je oren je hele leven door?
Ja en je neus ook. Grapje van de natuur, omdat je slechter gaat horen als je ouder wordt.

6 Is de vader van je neef, de oom van je zus?
Ja, en ook die van jou.

7 Is de Quickest Quiz de allersnelste kennisquiz op aarde?
Jazeker!

8 Kunnen we de Quickest Quiz vanaf 2 januari spelen?
Ja

9 Komt de Quickest Quiz van maandag t/m vrijdag elke avond op NPO 3
Jup

10  Kan je de Quickest Quiz meespelen met een gratis App?
Yesss, en daar ga je nog veel meer van horen, de komende tijd!


De Quickest Quiz: vanaf maandag 2 januari iedere werkdag om 19:25u bij BNN op NPO 3