• Sites

De smaak van Joël

Joël Broekaert neemt de kijkers mee in wereld van de kookprocessen. Hoe gaat gisten en rijpen er bijvoorbeeld aan toe en wat voor een invloed heeft dit op je eten? Joël bezoekt wetenschappers, chef...

  • Niet beschikbaar

Stollen

  • 39:15
  • Aflevering
  • 16 aug 2019, 21:15

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'stollen'.

  • Niet beschikbaar

Gisten

  • 40:31
  • Aflevering
  • 9 aug 2019, 21:15

Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood en bier. En zo eet en drinkt Joël bijzonder brood en bijzonder bier. Maar gisten kunnen meer en meer.

  • Niet beschikbaar

Lucht

  • 38:49
  • Aflevering
  • 2 aug 2019, 21:15

Joël ontrafelt de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'luchten'.

  • Niet beschikbaar

Rijpen

  • 40:27
  • Aflevering
  • 26 jul 2019, 21:15

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Dit keer 'rijpen'.

  • Niet beschikbaar

Aromatiseren

  • 39:02
  • Aflevering
  • 19 jul 2019, 21:15

Aromatiseren staat centraal. Waarom aroma's zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in deze aflevering.

  • Niet beschikbaar

Garen

  • 39:49
  • Aflevering
  • 12 jul 2019, 21:05

Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken.