Slutshaming is echt niet oké

Laura stuurt een foto die de hele school te zien krijgt...

Vandaag gaat De slet van 6VWO in premiere op NPO3.nl. De serie gaat over Laura die wordt gespeeld door Lisa Zweerman. Laura stuurt een sexy selfie naar haar Mitchell die hem vervolgens forward naar iedereen binnen de school. Laura's wereld stort in en ze wordt het pispaaltje van de school.

Check hier de eerste twee afleveringen.

Elke dag komt er een nieuwe aflevering online.

Eerder schreef NOS op 3 al over slutshaming met Milou Deelen. Anderhalf jaar geleden kwam ze bij Vindicat waar ze al snel liedjes over haar zongen: voor een pakje peuken en een Smirnoff kun je haar doen. Ze was er op een gegeven moment helemaal klaar mee en maakte een video die viral ging.


Slutshaming gebeurt niet alleen op een studentenvereniging of op een middelbare school zoals die van Laura, het gebeurt overal. "En dat is niet oké", zegt Milou. Volgens haar is het een maatschappelijk probleem dat aangepakt moet worden. 

Bij Milou werden zelfs oude privéfoto's van haar gedeeld. In de comments werd ze een slet of hoer genoemd. 

Bovendien is het ook oneerlijk, vertelt YouTuber Linda de Munck. Ze vertelt tegen de buren bij 3FM Tussenuur hoe ze vanaf het begin heel erg bezig was om haar seksualiteit te uiten en hoe dat voor man en vrouw gelijk hoort te zijn.


Linda vindt dat wanneer een naaktfoto uitlekt dit de schuld is van degene die het verspreidt. "Een mooie foto van je lichaam maken is naar mijn idee niet raar. Het verspreiden van een intieme foto, dát is raar."