17-10

De 5 slechtste excuses tegen de politie

Je kent het wel: sta je net lekker tegen een gebouw te pissen, tikt een wout je op de schouders met de vraag 'wat we aan het doen zijn'.

Daar zit dus helemaal nooit niemand op te wachten. Dus probeer je op de meest crea-tea wijze onder de boete van die popo uit te komen. Voor de politie in Paramaribo is dit dagelijkse kost. Professioneel als ze zijn, ergeren ze zich niet kapot aan irritatie, maar treden ze kordaat op tegen het geboefte. Dit zijn de vijf allerbelabberdste smoesjes op een rijtje gezet.

1) 'Mijn echte rijbewijs ligt in mijn andere auto'
Meneer parkeert zijn auto op het zebrapad. "Moet ik over uw auto heenlopen", grapt de politie, en als klap op de treurpijl heeft hij ook nog eens geen echt rijbewijs bij zich.


2) 'Ik bedreig ik je niet, ik schiet je gewoon dood'
Deze guy probeert uit te leggen dat wat hij doet he-le-maal geen bedreiging is en dat gaat niet helemaal soepeltjes. Want is zeggen dat je iemand gaat doodschieten niet ook gewoon een... Nja, laten we niet lullig doen over definities.


3) 'Ik had geen zin in controle'
Dit heerschap kreeg bij het zien van een verkeerscontrole de kriebels en draaide zich om. 10 voor eerlijkheid.


4) Hoe heet je: 'Wesley gewoon'
Slapen op een elektrisch huisje dat ramstampertjevol met electrodingen staat, is niet het allerstrakste plan. De politie wil weten hoe Doornroosje echt heet waarop hij zegt 'Wesley gewoon', ooohja, dan weten we wel wie je bedoelt.


5) 'Zo werkt de politie, mevrouw'
Tsja, soms zijn de rollen omgekeerd en moet de politie verklaren wat ze nou eigenlijk aan het doen zijn. Dan kunnen ze maar beter heel erg eerlijk zijn.Politie Paramaribo zie je dinsdag om 23.00 bij de AVROTROS op NPO 3.