16-11
quiz

De Privacytest - hoe hackersproof ben jij?

Welke trucs gebruiken hackers om in je computer te kunnen snuffelen? En hoeveel privacy hebben we straks nog nu camera’s ook gezichten kunnen herkennen? In de Privacytest gaat Jojanneke van den Berge op zoek naar antwoorden.

Jojanneke van den Berge wordt in de Privacytest bijgestaan door deskundige Joost Schellevis, techjournalist bij de NOS. Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel presenteert de resultaten van een groot privacy-onderzoek. Hoe belangrijk vinden wij onze privacy? En hoe bewust zijn we van de gevaren?

Dee van der Zeeuw, ex-vriendin van Enzo Knol, legt in de Privacytest uit waarom ze na haar relatie met Nederlands bekendste vlogger nu kiest voor een iets minder exposed leven. Hacker Sanne Maasakkers demonstreert hoe hackers met het grootste gemak onze computer kunnen binnendringen. En Esther Crabbendam van Bits of Freedom waarschuwt voor steeds meer controle door overheid en bedrijven op ons online doen en laten.

Hoe privacy-proof ben jij?

Thuis kan je meespelen via de NPO 3-app met de Privacytest. Download hem nú en speel mee! Je kan hem hier downloaden voor je iPhone, of hier voor je Android!

app store logogoogle-play-badge


De Privacytest, maandag 16 november om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 3.