Privacytest header carousel medium 1497459111

De Privacytest - hoe privacyproof ben jij?

Ben jij bewust bezig met je privacy? En in hoeverre ben je bereid om een deel daarvan op te geven in ruil voor onze nationale veiligheid?

Maandag 17 oktober, op de startavond van De Privacyweken op NPO 3, zendt AVROTROS om 21.30 uur De Privacytest uit. Presentator Art Rooijakkers onderzoekt in dit programma hoe privacybewust Nederland is. Hij wordt hierin bijgestaan door de privacyjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis. Van hen verscheen onlangs het boek: ‘Je hebt wel iets te verbergen – over het levensbelang van privacy’.

Thuis meedoen
De test behandelt het surfgedrag op internet, de opkomst van beveiligingscamera’s, het gebruik van social media en de meest voorkomende vormen van computercriminaliteit. Zijn de deelnemers in de studio en jij thuis voldoende beschermd tegen privacy-inbreuk en computercriminaliteit? Aan de hand van vier vragenrondes kom je te weten hoe en waarom je jouw persoonlijke gegevens het beste kunt beschermen. Benieuwd naar de test? Je kunt thuis meedoen via een second screen.

Privacy-onderzoek onder jongeren
Ook onthult Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel de resultaten van een groot privacy-onderzoek onder jongeren, dat de Privacytest in samenwerking met het actualiteitenprogramma houdt. Verder is ook voormalig Playboy-model Ancilla van der Leest te gast in de studio. Zij zet zich als lijsttrekker van de Piratenpartij bij de komende verkiezingen in voor meer bewustwording over digitale burgerrechten. Naar haar mening zijn bedrijven als Facebook, Twitter en Google steeds meer gaan lijken op dictaturen. Ze weten alles van je en je kunt er bijna niet meer onderuit. 


De Privacytest, maandag 17 oktober om 21.30 uur op NPO 3.