15 jaar na de brand in Volendam: Op de dijk

Vijftien jaar na de nieuwjaarsbrand in Volendam zijn oude wonden nog niet geheeld.

Op 1 mei vertoont de NTR de film Op de dijk, de film gaat over een beschadigde getraumatiseerde vriendschap. Johan heeft na de ramp zijn biezen gepakt en is vertrokken naar Noorwegen. Inmiddels heeft hij hier een nieuw bestaan opgebouwd met zijn Noorse vriendin Sara. Na een verontrustend telefoontje van thuis, besluit Johan terug te keren naar Nederland.


Op de dijk
In Volendam komt hij weer in contact met zijn jeugdvriend Chris, die zichtbaar voor het leven is getekend door de cafébrand. Johan was met hem in het café tijdens het oud en nieuw feest. Na al die jaren blijkt Johan nog steeds last te hebben van een groot schuldgevoel. Tijd heelt blijkbaar toch niet alle wonden.

Nieuwe Nederlandse films op NPO 3
Op zondag 24 april start NPO3 met het uitzenden van zes nieuwe Nederlandse films. Elke zondag kun je vanuit je luie stoel genieten van een nieuwe première!
We starten met de film Hope, Monic Hendrickx speelt hierin een econome die met een missie afreist naar New York. En week later staat de film Op de dijk alweer voor je klaar! Gevolgd door FakeDe Grote ZwaenKamp Holland en Moos. Pak de popcorn er maar bij! 


Op de dijk, zondag 1 mei, 20.25 op NPO3

Al deze films zijn voorzien van audiodescriptie waardoor ze ook toegankelijk zijn voor blinden en slechtzienden. Earcatch vertelt wat je niet ziet. http://earcatch.nl/aanbod/