21-07

De Nieuwe Garde kookt op topniveau op NPO 3

Koken op topniveau is topsport. De Nieuwe Garde volgt de aanstormende talenten van de kookwereld. Wat moet je doen op de top te halen?

Het programma De Nieuwe Garde volgt 24/7 jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier in de keuken en daarbuiten. Met koken als grootste passie, moeten er andere dingen worden opgeofferd om de top te halen. Wat is er nodig om de absolute top in hun vak te bereiken? Een voorstelrondje langs de toptalenten: 

de-nieuwe-garde-2017-syrco2

Syrco Bakker "Je moet elke dag alles geven"
Syrco runt als chefkok het restaurant met 1 ster van Sergio Herman: “Pure C” in het Zeeuwse Cadzand.  Syrco: "Ik denk dat je met eten alle zintuigen moet prikkelen. Als je iets ziet moet je denken: ik wil het eten. Zo smakelijk moet het eruit zien. Je kan niet de makkelijke weg kiezen. Dat is een no go.

de-nieuwe-garde-2017-ryan1Ryan Bahadour  "Ik ga net zo lang door tot ik die smaak echt heb…"
Ryan is de zoon van 2 sterrenchef Soenil Bahadour, gaat na een mislukt avontuur aan de slag bij sterrenzaak “De Karpendonkse Hoeve”. Hier zal hij de zittende chefkok gaan vervangen.


de-nieuwe-garde-2017-arturo1

Arturo Dalhuisen Ik ben een vakidioot, iemand die er alles voor aan de kant zet"
Arturo is protegé van 3 sterrenchef Jacob Jan Boerma, is gevraagd om Boerma’s restaurant “The White Room” in het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam te leiden. Alles offert hij op voor dit project, zijn grote droom. Arturo: “Ik ben een vakidioot, iemand die er alles voor aan de kant zet. In mijn agenda staan geen verjaardagen meer van mensen die ik ken….” 

de-nieuwe-garde-2017-estee2

Estee Strooker "Laten zien wat ik kan en wat ik te vertellen heb"
Estee is TV kok en eigenaresse van restaurant “’t Amusement” en saladebar “Slaatje Bla”. Ze moet keuzes maken om zich als chef naar een hoger niveau te tillen en inspiratie opdoen bij een gerenommeerd restaurant in New York. Estée: "Ik wil me meer laten horen nog. Laten zien wat ik kan en wat ik te vertellen heb."

de-nieuwe-garde-2017-jermain1Jermain de Rozarios "Samen met mijn zoon komt mijn restaurant op 1"
Jermain stond een paar jaar geleden nog op de vuilniswagen. Nu heeft hij zich opgewerkt tot chef en eigenaar van zijn restaurant “de Rozario” in Helmond. Jermain: “Als je eenmaal onderaan hebt gelegen, besef je dat je er iets aan moet doen om wat te bereiken. Dat is mijn hoogste prioriteit. En dat is misschien wel eens vervelend voor mijn vrouw, maar samen met mijn zoon komt mijn restaurant op 1”.

de-nieuwe-garde-2017-guillaumejohannekefreek1Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk "We zijn altijd op zoek naar een extra boost"
Ze zijn rasechte ondernemers die op jonge leeftijd al een imperium hebben opgebouwd in Amsterdam. Naast hun twee restaurants “Breda” en “Guts & Glory”, openen ze een Pita tent in de Foodhallen en brengen ze een eigen snack op de markt.Guillaume:“We zijn altijd op zoek naar een extra boost in een gerecht, dat je stijl achterover laat slaan. Dat is de bedoeling.” 

de-nieuwe-garde-2017-lotte1Lotte Wolf "Ik denk dat ik Nirvana vind daar"
Lotte werkt al heel jong als sommelier bij toprestaurants  “Oud Sluis” en “Pure C”. Inmiddels gaat ze over de wijn-spijs combinaties bij sterrenrestaurant “Bridges” in het Amsterdamse hotel “The Grand”. Daarnaast heeft ze haar eigen wijngaard in Zuid Afrika. Lotte: “Het gevoel om door mijn eigen wijngaard te lopen dan kan ik bijna niet beschrijven hoe gelukkig ik word. Ik denk dat ik Nirvana vind daar."


De Nieuwe Garde, vanaf woensdag 10 mei, 21.30 uur, KRO-NCRV, NPO 3