De nieuwe donderdag van NPO 3

Drie nieuwe programma's én een nieuw seizoen van een oude bekende op de donderdagavond van NPO 3. Wat kun je er allemaal verwachten?

Zeg je squash-training (of spinning, voetbal, turnen, skûtsjesilen, whatever) maar af en vertel je vrienden alvast dat je telefoon uit gaat op donderdagavond. Want met de nieuwe line-up van de donderdagavond op NPO 3 zit je ouderwets aan de buis gekluisterd.

Om 20:35u - Keuringsdienst van Waarde
De Keuringsdienst is al jaren een begrip op NPO 3. In dit programma staat centraal wat fabrikanten ons als consumenten vertellen. Klopt het wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen? Verslaggevers Teun van de Keuken, Sofie van den Enk, Daan Nieber, Ersin Kiris, Marijn Frank en Maarten Remmers nemen de telefoon ter hand en bellen er actief op los. Ze stellen simpele vragen en krijgen de meest verbazingwekkende antwoorden op food, non-food en nieuwsgerelateerde kwesties. In dit seizoen zijn dat o.a. verse tonijn, eiwitpoeder en keratine-shampoo.


Om 21:05u - Ajouad: kaaskop of mocro?
Openhartige egodocument waarin Ajouad El Miloudi op zoek gaat naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema's als liefde, relaties en seksualiteit, ontspanning en uitlaatkleppen, status en imago. Maar ook het thema waarom maken sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad? Daarbij schuwt hij het niet om taboe onderwerpen en pijnpunten te bespreken. Sleutelfiguren uit zijn leven, maar ook andere bekende Marokkanen, helpen hem om op zijn eigen gedragingen en gedachten te reflecteren. Daarnaast houdt ook de Marokkaanse psychologe Najat Rabbae hem een spiegel voor. Leerzaam en confronterend voor Ajouad zelf en verhelderend voor anderen. Want over zijn schouder meekijkend opent hij deuren van de Marokkaanse cultuur, die voor buitenstaanders gesloten blijven.

Lees ook het interview: Ajouad El Miloudi: een kaaskop of een mocro?
Kijk mee met Rauwkost: Defano en Ajouad lopen samen door Amsterdam Oost


Om 21:55u - Exitus
Twee filmmakers, de Nederlander Bob Thissen en de Vlaming Jeroen Swyngedouw, reizen de wereld rond, op zoek naar verlaten gebouwen. Dat is wat urban explorers volgens de definitie doen: het vaak illegaal bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Ze klimmen over hekken, wurmen zich door kleine raampjes tot ze een ingang in het gebouw hebben gevonden. Maar vanuit hun passie voor animatiefilm gaan Bob en Jeroen verder dan de doorsnee urban explorer. Met stopmotion-animatie brengen ze de bijzondere plekken na jaren van verwaarlozing weer tot leven.


Om 22:25u - De Week van PowNed
Een eigenzinnige kijk op het nieuws zoals u dat van PowNed gewend bent. Rauw commentaar, eigenzinnige reportages, confrontaties, de vinger op de zere plek en een lach. En dat alles in een nieuw, fris jasje gestoken.